Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Abszint (Fekete) Vagy Tequila?...

Abszint (Fekete) Vagy Tequila? (silver)

Figyelt kérdés

-Melyik tud nagyobbat ütni kevesebb idő alatt?

- Melyikből lehet “egyszerű” koktélokat készíteni? Itt azt értem hogy kevés és könnyen beszerezhető anyagokból

- Nektek van valamilyen részeg storytok ezekkel a piákkal kapcsolatban?

Elég nagy dilemmában vagyok hogy melyiket vegyem...xdd

2017. dec. 24. 03:21
 1/7 anonim ***** válasza:
40%

abszintos koktélt nem ismerek, tequilasat tobbet, de ebben a google segít.

páromék 4en megittak 1 üveg abszintot (nem tudom melyiket), annyira bemartak tőle, hogy még halucinaltak is.

egyébként én a tequilat jobban szeretem citrommal/lime-al, sóval

2017. dec. 24. 07:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Sosem voltam részeg. Tequilából 6 feles az eddig ismert max, ami nekem nem árt meg. Az abszintot nagyon szeretem,nyilvánvalóan hamarabb is üt,de koktélt nem nagyon ismerek vele.
2017. dec. 24. 08:37
 3/7 anonim válasza:
38%
A fejete absint üt! 8/F
2017. dec. 24. 09:36
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
a mai abszintoktól nem igen lehet hallucinálni. szerintem nem üt jobban, mint bármelyik vodka vagy whiskey.
2017. dec. 24. 09:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A fekete abszint nyilván jobban üt mert hogy az 80%-os szokott lenni míg a tequila 35-40%. Azt viszont viccesnek találom hogy sokan mondják hogy fú de berúgtak milyen kevés abszinttól meg hogy az nagyon üt stb. Sőt van aki az egyik olyan kérdésnél hogy mitől lehet a legolcsóbban berúgni az abszintot jelölte meg mert hogy nem olcsó de elég 1 feles is mert nagyon üt. Na most ezek mind erős túlzások. Alapból az igazi abszint rohadt drága. Magyarországon a btokba szinte csak hamisítvány van és a népegésségügyi termékadó lévén igen drága lett még az is. Az elmúlt 1 évbe 7 ezer/liter árnál olcsóbban nem láttam még a legolcsóbb szar cseh utánzatot sem ami 70%-os. Az abszint csak annyival üt jobban a többi piánál amennyivel erősebb. Ha minden feles 80%-os abszint helyett meginnál 1 deci 40%-os vodkát, whiskyt stb. ugyanolyan részeg lennél. Koktélok készítéséhez jobb a tequila. Tequila sunrise pl. viszonylag könnyen elkészíthető, finom koktél és más alkohol nem kell hozzá. Részeg sztorim az abszinttal kapcsolatba van. Egyszer még 17 éves kezdő piás koromba a már említett 70%-os cseh abszintból megittam 1 óra alatt 3 decit. Kb. 4-5 órás emlékezetkiesésem volt, szétrugtam a legjobb cipőmet, elestem és lehorzsoltam az állam ami jó sebes lett valamint a buszon ordítottam hogy hánynom kell amiért leszállítottak. Ezt persze a haverjaim mesélték mert nekem semmi nincs meg belle xd. Ugyanakkor szerintem ha nem 3 deci 70%-os abszintot ittam volna 1 óra alatt, hanem 6 deci 35%-os tequilát ugyanúgy néztem volna ki. Összességébe ha mínél előbb és jobban be akarsz rúgni az abszint jobb választás. Ha az íz is számít akkor a tequila a jobb választás. Mellesleg Tequilából az El Jimador-t illetve a Jose Cuervo-t tudom ajánlani, jó tequilák, főleg ár/érték arányba. A Sierra nem éri meg.
2017. dec. 24. 11:52
 6/7 anonim ***** válasza:
nem csak a pia alkohol tartalmától függ a berúgás, hanem attól is, hogy milyen a szervezeted alkalmazkodó képessége. ha előtte nem ettél elég szénhidrátot és éhgyomorra lehúzol a mély hűtőből egy feles vodkát jobban beüt mint hogy, ha a pörkölt után elkortyolsz egy sört.. hányásra inni magad meg mi értelme van? ha elkezdesz inni inkább legyél folyamatosan spicces egész este, ha nem birod igyál ritkábban.
2017. dec. 24. 12:55
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Az abszint nem egy jó pia, az egyetlen abszint alapú ital amit ismerek az a kalasnyikov (50:50 abszint-vodka).
2017. dec. 25. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!