Patrik91 kérdése:
18. születésnapom napján?
Figyelt kérdés
A kérdés egyszerű. A 18. születésnapom napján már kiszolgálhatnak dohányboltban? A Ptk. (polgári jogaim) szerint a születésnapom napján 00:01-től már betöltöttem a 18. életévemet, viszont a Btk. néhány jogszabályában a következő nap 00:01-től számítják. Így aki esetleg tudja a választ (és ha tud, törvényt is linkelni), azt megköszönném.2017. dec. 19. 07:34
1/5 anonim válasza:
Igen kiszolgálnak. Mondjuk meg kell jegyeznem ott nem jogi diplomával szoktak ülni.
2/5 anonim válasza:
Nem!! En bementem a 18.szulinapomon este 11:30kor a dohanyboltba ès szemèlyit kèrtek megmutattam, kèrdezte h ma van e a szulinapom es mondtam h igen, erre azt mondta h menjek ki mert hivatalosan csak màsnaptol vehetek es lehetek benn!😂😂 de az a fèl ora erted! Szanalmasak es hozza tette h boldog szulinapot😂 (az mèg a vicc h kb èletemben eloszor kertek szemelyit dohanyboltban es pont szulinapomkor😂)
3/5 anonim válasza:
Én vettem is egy doboz cigit 00:15 körül a 18. szülinapomon :D
4/5 anonim válasza:
Ahogy írták elvileg másnap adhatják ki hivatalosan. Ez jogi sa@rakodás csak gondolom azért mert valaki éjjel 1 kor születik valaki meg mint én 23:38 kor így én csak este töltöm be az életkort. Mintha számítana hogy 17 év 11hónap 30.nap 15 órásan venném meg az első doboz cigit hivatalosan vagy 18év 1 naposan.
5/5 anonim válasza:
Ez jó kérdés. Én reggel születtem, és délután bementem egy dohányboltba lottót venni.(ez májusban volt) Az eladó kérte a személyimet és kérdezte hogy ma születtem? Mondom neki reggel óta 18 vagyok, igen. Visszaadta a személyimet és kiszolgált. Rá egy hónappal menten cigit venni egy másik boltba és ott is elkérték. Mondom magamnak megkérdem hogy pontosan mikor adhatja ki, mert egy másik barátomnak nem adták ki aznap. Ő azt mondta hogy ő sem adná ki. Úgyhogy szerintem ez emberfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!