Milyen whiskey-vel ajándékozzam meg magam 18. születésnapom alkalmából?
Te se vagy ínyenc (már ami a whiskey-ket illeti).
Ha engem kérdezel, csakis single malt. (Mondhatnék neveket is, de mivel látom, hogy egy 5000-t szánsz rá, abból pedig single malt-ot nem nagyon fogsz kapni.)
A Tennessee whiskey a Bourbon whiskeytől alapvetően egy szűrési eljárásban tér el, valamint többnyire, de nem kötelezően készül kukoricából. A kukoricából készült Tennessee whiskey jogilag eladható lenne Bourbon whiskeyként is. Csak Tennesseeben készülhet.
Én a skót whiskey-t szeretem, nekem a bourbon nagyon fűszeres.
Ennek megfelelően vennék egy f@sza kis JW black vagy green label-t.
Vagy Chivas Regal-t. Abból létezik 18 éves, és az végül is aktuális lenne nem? :) Mondjuk abból 16.000 körül van egy üveg.
Ha már a bourbon-t kérdezted:
FOUR ROSES, nekem ez a kedvencem.
Nem kóstoltam végig az összest (se akkor se most), de az egyetemen már tudtam mi (és mekkora!!!) a különbség egy single malt és egy JW vagy egy Ballantine's (és nem Ballentiens) között.
Az egyetemen az ultis társaságunknál mindig egy single malt volt a nyertes ajándéka. (Aminek az árát természetesen négyen dobtuk össze és négyen is ittuk meg.)
(Én csak tanácsnak szántam, hogy ha jót akarsz inni, akkor igyál single malt-ot. De felőlem ihatsz tesco gazdaságos viszkit is.)
5000 Ft-ból a Bushmills-at tartom a legjobbnak. 4100-tól lehet kapni. Esetleg Jameson, szintén lehet találni 4-5e közt, de az szerintem "nőiesebb".
Egyébként Glenfiddich-et tudsz venni 5-ért??? Mert akkor azt:D
Egyébként azért ajánlom őket, mert finomak (ebben az árkategóriában), lehet őket élvezni szobahőmérsékleten is.
Az ír whiskey persze más stílus, mint a bourbon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!