Sok bolti fűszerkeverék van a polcokon de azokat inkább hanyagolnám. Kérlek írjátok le, hogy nektek eddig melyik recept működött a legjobban. Milyen bort ajánlotok a forralt borhoz?
Túl jó bort nem érdemes forralni, én 1 ft/üveg fölé nem mennék. Én forralt bornak vörösbort használok. Egész fahéj egész szegfűszeg megy bele. Cukrot is lehet beletenni főleg, ha száraz a bor.
Ez inkább puncs, de így csinálom: egy üveg vörösbor, bele egy karikázott narancs, egy citrom, egy deci rum, szegfűszeg, egész fahéj. Ezt hidegen teszem a fazékba és lassú tűzön felforralom.
2017. dec. 5. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
hopp, javítanám magam, 1000ft/üveg fölé nem szoktam menni. ha haveroknak csinálod akkor a dankó is megfelelő, ha csajozni akarsz vele, akkor 1300/üveg körül még nem barbárság forralt bort készíteni szerintem. A léyneg mindig a fűszerezésen van. A fűszereket egészben, a végén leszűrni, ha lehet. A bort nem érdemes felforralni, magas hőmérsékleten, de bőven forrás előtt kell megállítani.
2017. dec. 5. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Én hígítani szoktam kevés vízzel és teszek bele narancs és citrom karikákat. Egész fahéjat, és egész darabos fűszereket teszek bele.
2017. dec. 5. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
Ha a bort forralod, akkor elmegy az alkoholtartalma!
Olcsóbb, de jobb minőségű vörösborból szoktam csinálni.
Fél liter vízben lassú lángon alaposan kifőzöm a fűszereket, (szegfűszeg, szegfűbors, fahéj, vanília, kardamom, citromhéj) teszek bele ízlés szerint cukrot, majd a forró, de nem forralt(!) borral összekeverem és kész.
2017. dec. 5. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
5-ös vagyok
Természetesen, mielőtt összekeverem, leszűröm, így a fűszerek már nem kerülnek a borba.
2017. dec. 5. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
A bórt nem szokás forralni, viszont fontos ásványi anyag.
2017. dec. 6. 02:20
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 anonim válasza:
Csernobilban volt forralt bór is, csak épp egy égő atomreaktorra kellett szórni. :D
Amúgy meg én nem szoktam túlzásokba esni, cukor, szegfűszeg, fahéj, citrom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!