Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Magyarországon miért nincs...

Magyarországon miért nincs nagy kultusza az almabornak? (nem feltétlenül ciderre gondolok)

Figyelt kérdés
most jónéhány éve már külföldről a ciderek is ismertebbek itt is ugye, de külön szénsav nélküli változatban palackosan miért nem érné meg gyártani, árulni?
2017. nov. 17. 16:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Miután sikeresen kipusztítottuk az almásokat, a kérdés nem aktuális.
2017. nov. 17. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A szőlő jobb hozammal és magasabb alkoholtartalmú bort ad.
2017. nov. 18. 01:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
A magyarországi éghajlat és talaj jobban kedvezett a szőlőtermelésnek. A bortermelésnek nagyobb a hagyománya is ez alapvetően a Római Birodalom öröksége. Nem utolsó sorban a szőlőnek nagyobb a hozama is és magasabb alkohol tartalmú ital erjeszthető belőle.
2017. nov. 20. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

A második válaszoló jól összefoglalta.

Magyarországon megterem a szőlő, emiatt van kultusza a szőlőtermesztésnek.

Más országokban, például Angliában illetve Franciaország egyes területein csak az alma terem meg, így nem volt más lehetőségük, csupán almabort készíthettek.

2018. jan. 24. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Elnézést, a harmadik válaszoló válaszára reflektáltam. *
2018. jan. 24. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!