Magyarországon miért nincs nagy kultusza az almabornak? (nem feltétlenül ciderre gondolok)
Figyelt kérdés
most jónéhány éve már külföldről a ciderek is ismertebbek itt is ugye, de külön szénsav nélküli változatban palackosan miért nem érné meg gyártani, árulni?2017. nov. 17. 16:39
1/5 anonim válasza:
Miután sikeresen kipusztítottuk az almásokat, a kérdés nem aktuális.
2/5 anonim válasza:
A szőlő jobb hozammal és magasabb alkoholtartalmú bort ad.
3/5 anonim válasza:
A magyarországi éghajlat és talaj jobban kedvezett a szőlőtermelésnek. A bortermelésnek nagyobb a hagyománya is ez alapvetően a Római Birodalom öröksége. Nem utolsó sorban a szőlőnek nagyobb a hozama is és magasabb alkohol tartalmú ital erjeszthető belőle.
4/5 anonim válasza:
A második válaszoló jól összefoglalta.
Magyarországon megterem a szőlő, emiatt van kultusza a szőlőtermesztésnek.
Más országokban, például Angliában illetve Franciaország egyes területein csak az alma terem meg, így nem volt más lehetőségük, csupán almabort készíthettek.
5/5 anonim válasza:
Elnézést, a harmadik válaszoló válaszára reflektáltam. *
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!