Egy levél elküldésénél a borítékon feltétlenül meg kell jelenjen a helyrajzi szám is? A levelet külföldről szeretném küldeni egy Magyarországon élő ismerősömnek.
Ez Magyarországon nem így megy :) Nagyobb városokban több irányítószám van, pl. ahol én lakom, Pécsen a mostani irányítószámom 7621, de ahol régen laktam, az 7632 volt. De ez nem egyetlen utcáé, nem tudom, pontosan hol húzzák a határvonalat, de ez egy nagyobb környéké. Egy kevésbé nagy városé általában valami kerek szám, pl. ha jól tudom, Székesfehérváré 8000, a még kisebb városoknál már csak a százas kerek, pl. Ajka irányítószáma 8400, a még kisebb településeké pedig már nem kerek szám, mint mondjuk Alsómocsolád, ami 7345.
Kiskunhalas irányítószáma 6400, ez az egész városé, nincs külön irányítószáma sem az utcáknak (azoknak sehol nincs Magyarországon), sem az egyes környékeknek, városrészeknek, mert annyira nem nagy település, hogy szükséges legyen ennél jobban felosztani.
Település irányítószáma + a neve.
Utcának a neve.
Házszám (esetleg emelet, ajtó, de ha kertes ház, nem kell ilyen adat).
Ja, és címzett neve.
Ez alapján már tudják kézbesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!