Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egy levél elküldésénél a...

Littlemmuffet13 kérdése:

Egy levél elküldésénél a borítékon feltétlenül meg kell jelenjen a helyrajzi szám is? A levelet külföldről szeretném küldeni egy Magyarországon élő ismerősömnek.

Figyelt kérdés
Mivel Romániában élek,nem tudom,hogy működik Magyarországon.. előre is köszönöm a válasozkat !! :)

2012. szept. 26. 17:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem helyrajzi szám, hanem irányítószám kell rá. Anélkül sokáig bolyonghat a leveled, vagy akár el is veszhet.
2012. szept. 26. 17:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Még annyit: ha nem tudod az irányítószámát a helyiségek, akkor írd meg, hova akarod küldeni, és megírom a számát.
2012. szept. 26. 17:22
 3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon de nagyon szépen köszönöm!! :) Még annyit szeretnék kérdezni,hogy elég a város irányítószáma (Kiskunhalasra szeretném küldeni,aminek 6400 a száma) vagy muszáj az utcának is megadnom a számát? Mert minálunk azt hiszem az utcát számát is oda szokták írni...
2012. szept. 26. 21:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Ez Magyarországon nem így megy :) Nagyobb városokban több irányítószám van, pl. ahol én lakom, Pécsen a mostani irányítószámom 7621, de ahol régen laktam, az 7632 volt. De ez nem egyetlen utcáé, nem tudom, pontosan hol húzzák a határvonalat, de ez egy nagyobb környéké. Egy kevésbé nagy városé általában valami kerek szám, pl. ha jól tudom, Székesfehérváré 8000, a még kisebb városoknál már csak a százas kerek, pl. Ajka irányítószáma 8400, a még kisebb településeké pedig már nem kerek szám, mint mondjuk Alsómocsolád, ami 7345.

Kiskunhalas irányítószáma 6400, ez az egész városé, nincs külön irányítószáma sem az utcáknak (azoknak sehol nincs Magyarországon), sem az egyes környékeknek, városrészeknek, mert annyira nem nagy település, hogy szükséges legyen ennél jobban felosztani.

2012. szept. 26. 21:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Település irányítószáma + a neve.

Utcának a neve.

Házszám (esetleg emelet, ajtó, de ha kertes ház, nem kell ilyen adat).

Ja, és címzett neve.

Ez alapján már tudják kézbesíteni.

2012. szept. 26. 21:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Kiskunhalason lakom. Valóban 6400 az irányítószám.
2012. szept. 26. 22:37
 7/8 anonim ***** válasza:
2012. szept. 26. 23:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek!!! :)
2012. szept. 27. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!