Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Legerősebb magyar szeszes italok?

Legerősebb magyar szeszes italok?

Figyelt kérdés

hello!

külföldi barátom meg fog látogatni és meg szeretném lepni valamilyen magyar (hungarikum) szeszes itallal, ami jó erős (min. 50% alk. tartalmú, de inkább erősebb)

tudtommal pálinka legerősebb hungarikumunk de az sincs 50%-os (max. a házi, de boltiak semmiképp)

szóval mit tanácsoltok? (külföldön sok 60-70%-os alk. tartalmú szeszes italok vannak, de mindenképpen magyar termékkel szeretném meglepni)

fontos lenne!

köszi előre is!

2010. máj. 30. 15:01
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Hozass erdélyből házi pálinkát. Nemrég volt szerencsém egy több mint 70%os szilvapálinkához. Na azt megiszod utána a téglafalat is kiviszed.
2010. máj. 30. 15:17
 2/22 anonim ***** válasza:
Erdélyi szilvapálinka!!! Az házi, de köss rá magyar szalagot és úgy dizájnosabb lesz! :)
2010. máj. 30. 15:20
 3/22 A kérdező kommentje:

köszi!

jó ötlet, végülis a székelyek is magyarok ;)

lehet kapni rendesen boltban is? mert hp-ban azért is nem nagyon gondolkodtam mivel nem díszdobozos. (ha erdélyben olyan akkor rendben)

2010. máj. 30. 15:23
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kóstoltass vele végig pár jófajta pálinkát, pl. panyolai, az igen márkás,a fütyülősből is adhatsz neki, esetleg unicum :) De egy jóféle tényleg házinak se fog ellent mondani, az biztos :D
2010. máj. 30. 15:31
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Vazze azért házi, mert házilag készítik:)

Vegyél külön neki egy szép dobozt amibe beleteheted, esetleg csináltass és akkor még eredetibb.

2010. máj. 30. 15:31
 6/22 A kérdező kommentje:
van nekünk is házink... lehet azzal lepem meg :D viszont akkor meg az lesz a nehézség hogy legalább 1 szép üvegben és díszdobozban legyen, ilyet meg nem tudom hol lehet venni/csináltatni
2010. máj. 30. 15:42
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
valamelyik kommentben irták, hogy fütyülős... nah az aminek köze nincs a pálinkához... szesz,aroma,viz
2010. máj. 30. 15:58
 8/22 Phoney ***** válasza:
100%

Kereskedelemben akkor 50+ fokos egy szesz (külföldön is), ha felöntve kell meginni, pl koktélrum, absinthe (jó tudom, a hős magyar nemzet azt is 70 fokosan zúzza be, mindegy csak ártson:D)

Szerintem 50 körül még van esélyed palackozott pálinkára, ha szaküzletben próbálkozol.

2010. máj. 30. 16:06
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
A Rézangyalnak 55%-os szériája. Fél literes kocka alakú üvegben van, 6.000 ft körül.
2010. máj. 30. 16:49
 10/22 BeerHunter ***** válasza:

Fütyülőst Isten ments!!!

Ha pénz nem számít, akkor itt találsz 70-eset is: [link]

Esetleg ha maradandó élményt akarsz neki nyújtani, akkor ide is elviheted: [link]

Itt lehet is vásárolni, 70%-osuk nekik nincs, de nem attól jó egy pálinka, hogy 70-es. Mi kb 2 hete voltunk itt, és valami iszonyatosan finom pálinkáik vannak. Csak ezt is meg kell fizetni.

2010. máj. 30. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!