Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha valaki nem kimondottan...

Ha valaki nem kimondottan bírja az alkoholt, tudja fejleszteni magát?

Figyelt kérdés
Most arra gondolok, hogy van aki 1 pohár pezsgőtől is elszédül, más pedig "vedel", és alig látszik meg rajta. Én a abba csoportba tartozom, amelyikben az ember már egy pohárka ital után is meg van lökve, és kicsit szégyellem. Nem vagyok alkoholista, nem is nagyon élek az alkohollal, de valahogy szeretném fejleszteni üagam ilyen téren. 27L

2017. okt. 10. 17:38
 1/4 anonim ***** válasza:
81%
A hülyeség terén nem érdemes fejlesztést végezni. Az igazi alkoholisták kiváló példáját mutatják ennek, fejlesztgetik magukat, de vége az, hogy már annyira sem bírják, mint annak előtte és minimális mennyiségű szesz delíriumhoz, májkómás halálhoz vezet. Az, hogy egyébként ki mennyire bírja, sok mindentől függ, még a genetikától is, hogy milyen biokémiai tulajdonságokat örökölt az őseitől. Az alkohol-dehidrogenáz enzimnek több változata létezik, ennek megfelelően a mérgező acetaldehid eltérő eltérő koncentrációban keletkezik.
2017. okt. 10. 17:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem örülj, hogy olcsón tudsz inni s elérni valami hatást (már ha ez a célod az ivással, de ha az ízért iszod, akkor is hasznos, majd neked is évekig tart egy üveg tömény, mint nekem)... Egyszerűen igyál keveset.

Én ugyan más okból, de pl. a tokaji aszút is 3-5 cl mennyiségben iszom, a sörből 1 dl-t fogyasztok (persze ehhez kell valaki, aki megissza a többit). Évi párszor iszom. Ez nekem kiválóan működik, mégis miért lenne jó, ha jól bírnám az italt? Sosem értettem azt, akinek az a célja.

Én ugyan jól vagyok részeg (illetve amióta tudom, hol a határ, sehogysem :)), nem változom kb. semmit, aztán elalszom, de ha téged zavaróan módosít, akkor igyál félpohárkát, ne egy egészet vagy akár 1 kortyot vagy egyszerűen ne igyál semennyit. Nincs azzal semmi probléma, ha nem akarsz sejtmérget fogyasztani. Persze lesz, aki beszól, de az ne érdekeljen. Ha másokat követsz, megjárhatod az életben elég sokszor.

2017. okt. 10. 18:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Agyra jobb gyúrni, mint alkoholállóságra...
2017. okt. 11. 22:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Fejleszteni magadat olvasással tudod a legjobban. De ha nem tetszik Móricz Zsigmond, nézz TED videókat.
2017. okt. 22. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!