A kocsmárosok folyamatosan mérlegelik a vásárlókat és észben tartják hogy ki mennyit ivott már, vagy mi alapján döntik el hogy mikor nem szolgálnak ki ittas vendéget?
Akiről tudja a hever, hogy ital szinttel nő az agressziója is, azt még előtte kitessékeli.
Aki csendes piás, az kaphat többet, főleg, ha van aki haza kíséri, viszi.
Van annyi gyakorlata, belép a vendég, rendel, abból már látja, milyen szinten van benne a pia:)
Ki hogy, meg melyik hely milyen.
Nem kell sokat mérlegelni rajta, hogy vajon fogja e bírni, ránéz, fél másodperc alatt megmondja, hogy a következőtől már összehányja magát.
Hogy ki ad, ki nem, az az üzletpolitikától is függ, viselkedéstől is...
Valahol leszarják, mert olyan a színvonal, hogy nem érdekli őket, ha egy atom részeg hülye behugyozik, annyira készen van, a pénz a pénz alapon, annyit adnak neki, amennyi pénze van.
Valaki 1 felestől is túl erősre issza magát, ami zavarhatja a többi vendéget, és ha normálisabb a vendégek összetétele, akkor lehet ő szinte majdnem józan is, úgy b-sszak ki, mint macskát szarni.
a rutin, meg az évek.
a jó kocsmáros évek alatt annyi emberismeretre tesz szert, mint egy piszológus tíz év gyakorlat után..
ránéz az ügyfélre, és a testbeszéd mindent elárul..
mint bárhol az életben..
amúgy az aznapi hangulata szerint dönt, kell-e egy kocsmát összetörő bunyó, vagy jobb a békesség.
amikor már épp ideje volt a berendezés cseréjének, akkor egy jó hétvégi kocsmaleamortizálás után mehettünk mindenből újat venni. Persze a dühöngő ügyfelek állták a cehhet, miután a yard felvette a jkv-t.
aztán évekig nyugi volt, csak néhány pofon csattant havonta.
ez egy klasszikus kocsma(volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!