Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért ítélik el azt aki iszik?

Miért ítélik el azt aki iszik?

Figyelt kérdés

Sokszor azt is beskatulyázzák aki például néha megiszik egy sört vagy épp fröccsöt, közben meg semmi problémája nincs az alkohollal.

Vagy az fáj az embereknek, hogy jobban érzik magukat tőle, mármint akik isznak néha?

Azt megértem, ha egy totál alkoholistára nem épp kedvesen néznek, de az aki mértékkel iszik azt miért kell egy lapon említeni, főleg, ha sokszor nem is ismerik.

Én is havi 2-3 alkalommal megyek kocsmába pár sört inni, de már hallottam vissza, hogy újabb kocsmatöltelék... Most ez ennyire fájhat pár mebernek, vagy épp csak az zavarja őket, hogy én költök ilyesmire, és nem boltban veszem meg olcsóbban a sört stb?

2017. aug. 31. 00:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Azt el tudom mondani, hogy mások miért ítélnek el, ha iszom:

- Tapasztalatuk van alkohol betegséggel és mindenkit, aki iszik azzal azonosítanak, aki számukra szégyent, kellemetlenséget jelent. (Puzsér pont ilyen)

- Az alkohol drog. Aki drogot fogyaszt jó ember nem lehet, mert "a drog rossz értem?" felfogás ilyen egyszerű.

- Aki ittas, vagy részeg nem úgy látja a világot mint más és bizony csinál olyanokat, amik zavarják a társadalmat, miközben ő nem veszi ezt észre. Ezért aki alkoholt fogyaszt azokra emlékeztetnek, akik ilyenek és ezért elítélnek.

- Egy tanult viselkedés az, hogy bántsák azt, aki olyat tesz, amit nekik nem szabad.

- Egy tanult viselkedés az, hogy bántsák azt, akik számukra ellenszenves.

Nézd csak meg a hozzászólásokat. Egyesek szerint az alkoholizmus az, ha rendszeresen fogyasztasz, mások azt mondják, hogy egy ilyen kijelentésért legalább fejbe kéne a másikat lőni.

Vannak, akik nem képesek elviselni a vélemény különbséget, vagy a gondolatok különbségét.

Az, hogy te a kocsmába jársz és emiatt kocsmatölteléknek hívnak, miért zavar? Az vagy. A kocsmában vagy megtalálható. De nem ez az egyetlen kvalitásod. Akik ismernek, azok tudnak többet is rólad. Akik csak felszínesek, azok csak azt látják, hogy kocsmában töltöd az idődet. Nem tudják, mennyit iszol, nem tudják, mit csinálsz ott, csak azt, hogy ott töltöd az idődet.

Fogadd el. Kocsmatöltelék vagy.

De azt is fogadd el, hogy nem CSAK egy kocsmatöltelék vagy. Ennél valószínűleg több vagy. És ami zavar téged, hogy a többiek nem látják, hogy te mi vagy, amikor nem vagy a kocsmában.

Ezt nyugodtan elmondhatod nekik: "Hallom, hogy azt mondja, hogy kocsmatöltelék vagyok. Közben én ennél sokkal izgalmasabb és többrétegűbb ember vagyok, akit ha ismerne, akkor az alapján ítélne meg és nem az alapján, amit csak felszínesen lát és tapasztal rólam. Bosszant, hogy ez alapján ítélnek meg. Ráadásul azt mondják, hogy "ez is" - ami azt jelenti, hogy vannak tapasztalataik más kocsmatöltelékekkel. Azért, mert én is kocsmába járok, nem jelenti azt, hogy más közös is van bennem azokon kívül, akikkel összekevernek. Megkérem önöket, a csúfolódást és a mutogatást felejtsék el! És ha meg akarnak ismerni, akkor hívjanak át vacsorára, majd mesélek magamról olyat, amit sosem gondoltak volna!"

:P

2017. szept. 9. 18:34
 12/14 A kérdező kommentje:
Hát sajnos ez tényleg egy ilyen világ, tényleg faluk átka.
2017. szept. 9. 21:31
 13/14 anonim ***** válasza:

Egyetértek az egyik hozzászólóval,én ezt pont fordítva tapasztalom.

Egyértelmű és szinte kötelező,hogy ha mész valahova egy társasággal,hogy isztok...és ha te nem akarsz inni elég furcsán tudnak nézni.

Miért nem, beteg vagy, rossza kedved van?

El akarod rontani a bulit?

Elég sokszor kerülök találkozok új emberekkel/társaságokkal a munkámból kifolyólag és rendszerint ez van, engem néznek hülyének,hogy nem akarok inni.

Mondanom sem kell,hogy soha többet nem keresnek,ellenben a kollegámmal akivel hű de jókat lehet inni.

Nyilván nem mindenki ilyen,nekem is megvannak a köreim, barátaim de nagyon szánalmasnak tartom,hogy pia nélkül szinte lehetetlen új kapcsolatokat kialakítani.

2017. szept. 11. 07:46
 14/14 A kérdező kommentje:
Azért nem feltétlen rontja el, legalábbis ahogy észrevettem. Volt nekem is rá példa, mikor nem terveztem, hogy menni fogok, aztán valaki nagyon hívott, mondtam rendben, de csak kólát kérek. Sose volt belőle gond, ugyanúgy el tudunk beszélgetni, csak annyi, hogy előtte nem sör, hanem kóla van.
2017. szept. 11. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!