Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Dióból lehet valamilyen...

Dióból lehet valamilyen szeszes italt csinálni?

Figyelt kérdés
Mint pl a házi készítésű meggybor, stb...
2010. máj. 25. 13:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%

Ez finom én már ittam ilyet.

[link]

[link]

2010. máj. 25. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
55%
A dió nem erjeszthető mint a meggy. Nincs cukortartalma és olajos zsíros.A kipréselt olaját ízesítésre lehet használni alkohol mellé.
2010. máj. 25. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim válasza:
37%
Az eretlen diobol (meg amikor rajta van az a puha heja) lehet palinkat fozni
2010. máj. 25. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
53%

DIÓBOR


Hozzávalók:

1 l jóminőségű vörösbor

40 db zöld diólevél

40 db kockacukor

1 pohár pálinka


Röhej! Kell egy l fínom vörösbor.

2010. máj. 25. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
78%

"Az eretlen diobol (meg amikor rajta van az a puha heja) lehet palinkat fozni"


És mi erjedne alkohollá? A cukor ami nincs benne? Alap kémia!

2010. máj. 25. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
69%
Én ittam már diólikőrt az olaszoknál. Nagyon finom volt.
2010. máj. 25. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
69%
14:00 az illető elfelejtette megnézni hogyan készül a zöld dió pálinka ...mert főzni ugyan nem főzik :D
2010. máj. 25. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
69%

Szia!

Én is hallottam már arról. hogy zöld dióból lehet pálinkát csinálni, csak azt nem tudom hogy hogyan. Szerintem a cukrot pótolni kell kristálycukorral, de rá keresek a neten, ha találok belinkelem.

Találtam is:

Mézes diópálinka


Hozzávalók:


* 1 l tiszta alkohol,

* 20 dkg puha zöld dió,

* 50 dkg virágméz,

* 1 dkg szegfűszeg,

* 1 dkg őrölt fahéj.


A diót váltott vízben többször átmossuk, nagyon apróra összevágjuk, és beletesszük az alkoholba. Jól ledugaszolt üvegben legalább négy hétig hűvös helyen hagyjuk állni. Ezután beleszórjuk a megroppantott szegfűszeget és a fahéjat. 5 dl vizet felforralunk, belecsorgatjuk a mézet, de már csak egyet forralunk rajta. A tűzről lehúzzuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A tetején képződött habot gondosan leszedegetjük. A diós-fűszeres alkoholt (a diódarabkákkal együtt) jó nagy befőttes üvegbe tesszük, majd hozzáöntjük a mézes vizet. Jól összekeverjük és letakarjuk. Hűvös helyen két hétig érleljük, időnként megkeverjük. Ezután először szitán, majd gézen vagy tüllön is átszűrjük. Kisebb méretű palackokba töltjük, és jól ledugaszoljuk. Akár azonnal is fogyasztható. Megjegyzés: Remek ízesítő fagylaltokhoz, krémekhez, de magában is különleges, nagy alkoholtartalmú ital.

2010. máj. 25. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

"Szerintem a cukrot pótolni kell kristálycukorral, de rá keresek a neten, ha találok belinkelem."


Nekem kémia a szakmám, nem lehet.

2010. máj. 25. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
zölddió páleszt úgy csinálják, hogy cukrot v mézet raknak hozzá és pálinkát !!! ;) a zöld dió meg az ízesítés...persze ez nem pálinka tulajdonképpen legfeljebb egy ízesített likőrutánzat
2010. máj. 25. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!