Pálinkát lehet színezni céklával?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én nem gondolom hogy a cékla földes íze jót tenne a pálinkának...
Inkább valamilyen piros gyümölcsöt tennék bele.
Liofilizált málna, vörös áfonya,
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mert én szeretem a színeket és különleges, hogy nem színtelen.
Lehet akkor kipróbálom a hibiszkuszt vagy az áfonyát. Egy kicsitől nem hinném hogy cékla íze lenne, mert a cékla nagyon fog, egy kicsi is elég lenne. Amúgy én szeretem az ízét. Természetesen a színéért csinálnám, mert nem csak ilyen rózsaszín, hanem kicsit lilás is ilyen bíboros. Lehet áfonyát rakok bele. Egyébként ha nekem van ribiszkém, ami nincs aszalva, azt is lehet bele rakni pár szemet?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Persze, hogyne! Nem muszáj aszalt legyen, lehet friss gyümölcsöt is beletenni. A gyümölcsnek az ízéből jut a pálinkába is (legalább 1 hónap elteltével), szerintem ez egy jobb út, mint céklával színezni, még ha pár cseppet is raksz bele. Ribizlinél számíts arra, hogy friss gyümölcsből némi savanyú íz is kioldódik majd, de szerintem megfér a gyümölcsös íz mellett. Én is szoktam ágyazni, pl. meggyel is, ami meglehetősen savanyú, arra nem árt némi cukor/méz. (mézet utálom, szóval nálam a cukor jön csak szóba).
Ha nagyobb gyümölcsöt teszel bele, akkor érdemes egy befőttes üvegbe dobálni a gyümölcsöt, majd arra ráönteni a pálinkát, pár hónap után pedig leönteni a pálinkát a gyümölcsről egy üvegbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!