Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Sárga mirabellából (fosókaszil...

Sárga mirabellából (fosókaszilva, lóra-bora) hogyan lehet pálinkát főzni? 100kilóból hány liter jön ki átlag, mennyi ideig tart az elkészűlése?

Figyelt kérdés

2017. júl. 21. 12:04
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Tedd hordóba. Ha cukrot nem akarsz bele valamennyi akkor is kell. Mivel nem jó ha a cefrében a szilvák között levegő marad. Pépesíteni meg úgy se tudod sok a mag. Sima vizet meg mégse önthetsz rá amivel a levegőt kiszorítod közüle. Tehát ha mondjuk egy 120 literes műanyag hordót háromnegyedig teszel öntsd fel annyi cukros vízzel ami ellepi a szilvát. A vízben old még fel 100 gramm citromsavat. Majd várj mig kiforr.
2017. júl. 21. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Még cefrézés előtt ki kell magozni,csak az érett teljesen egészséges gyümölcsöt használd(amit megennél)a rohadt penészes kuka, mert nem lesz jó a pálinka íze . A fosóka szilvának a magja kellemetlen ízt ad a pálinkának.

Alacsony a cukortartalma, ezért 4 % cukrot érdemes hozzátenni. 100 literből legjobb esetben 6-8 l pálinka jön le. Plusz a cukor, kilónként 0,7 l.

2017. júl. 21. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát, ja... mandulás ízt ad neki a mag, erősen mandulás ízt (volt, hogy rajtahagytam a magon), szal nem olyan enyhén mandulásat mint pl. a cigány-meggy pálinkában érezhető mandulás íz. Nagyon nem ízlett emiatt, nem tudtam meginni.

Mivel a mirabella nem magvaváló, így nem lehet úgy magozni, hogy a rost teljesen leváljon a magról ezért én úgy szoktam csinálni, hogy minden egyes szemet összenyomok (ami szintén időigényes), öntök rá némi vizet (van, hogy 1-2kg cukrot is), másnap-harmadnap gyak. le lehet venni a magról a cefrét, a magról a rost teljesen leválik, a magok a hordó aljára ülnek.

Akkor én is kérdem, jó ez így?


"Lóra-bora" ez tetszik, így még nem hallottam, hol hívják így? Mifelénk fosóka.

Elkészülése ugyanúgy kb. 10-15 nap, soktényezős dolog úgy ált. a cefrénél.

Arra vigyázz, hogy romlásra eléggé hajlamos a cefréje, erjedés leállta után hamar főzd le/főzesd le!

2017. júl. 22. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Hasonlóan készítem én is, csak nem szoktam vizezni , hanem jól összenyomkodom és másnap már le lehet önteni a magról a cefrét. Erre a célra csináltam egy rostát amin a mag fennakad. Elég munkaigényes, de így nagyon finom pálinkát ad.
2017. júl. 22. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!