Milyen jogszabályokat kell betartani ha legálisan szeretnék pálinkát főzni?
Figyelt kérdés
Gondoltam, hogy veszek egy pálinkafőzőt, mert sok gyümölcsöm terem minden évben, és nem mindet tudjuk elrakni. Nos a fenti kérdések alapján ezeket az információkat hol tudom megnézni? Illetve ha veszek egy pálinkafőzőt, persze legálisan, akkor hol lehet bejelenteni, és kell e fizetni valamit? Megéri e legálisan?2017. jún. 4. 08:50
1/4 anonim válasza:
Itt: [link]
Ha érthetőbb nyelvezettel, egyszerűbben szeretnéd, akkor itt: [link]
Ezekben minden fontos információt megtalálsz. Hogy megéri-e legálisan az elég nehéz kérdés, az enyém be van jelentve. Az csak tőled függ, hogy mennyire vagy jogkövető. Amúgy a JÖT. magánfőzőkre vonatkozó része elég " engedékeny ".
És még egy rendkívül fontos dolog. Attól, hogy lesz főződ, még nem fogsz érteni a pálinkafőzéshez sok-sok tanulás nélkül. A gyakorlati rutint már meg sem említem. Szóval tanulni, tanulni, tanulni.....
Itt egy kisokos: [link]
regisztrálj be, és akkor még több okosságot olvashatsz :)
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:)
2017. jún. 4. 22:57
3/4 anonim válasza:
Bejelented az önkormányzatnál ,és később kiváltod a párlatjegyet a NAV -nál. Minimum 7 jegy. A cefrekészítés,a főzés az interneten,Jútyubon játszva elsajátítható.
4/4 anonim válasza:
Csak az a lényeg, hogy ne olyan játszva ( és pontatlanul ) sajátítsd el a cefrézés és a főzés tudományát, mint az előző posztoló a párlat adójegy minimális mennyiségére vonatkozó szabályt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!