Miért olyan drágák a kézműves sörök?
A kézműves sörök 99%-a sem kézzel készül. Kis méretű főzdék állítják elő ugyanúgy nagyrészt automatizálva, ahogy azt egy nagy volumen gyártó teszi.
Az áruk 3 okból drágább:
- minőségibb alapanyagok. A sörben a felhasznált komló(k) és maláta mennyisége, minősége adja az ár legnagyobb részét, nem véletlen próbálnak a nagyok ezen spórolni ahol csak tudnak (pl kukoricadara hozzákeverése).
- méretgazdaságosság: nagyon nem mindegy, hogy 1000 literes, vagy 100.000 literes mennyiségekben kell kitermelni a költségeket, és a hasznot. Jellemzően a világ összes termékére igaz, hogy amit nagy mennyiségben gyártanak az olcsóbb, mint ugyanaz a termék kis mennyiségben.
- szállítás: a sör másik drága "komponense" a szállítás. Nem véletlen állítják elő a kommersz söröket szerte a világban, pl ha veszel egy eredeti holland sört, akkor azt ugye itt gyártják Mo-n. A kézművesnek nevezett sörök nagy részét viszont simán szállítják a gazdaságosnál sokkal messzebb is, ez persze megjelenik az árban.
Ugyan ilyen árban kapsz hipermárketekben is minőségi sört.
Mivel kézműves ezért keveset gyártanak és ezért nagy haszon kell nekik.
Jövőre a kézműves ásványvíz lesz a divat.
Tipik csak az szólja le ezeket az italokat, aki spúr (vagy nem engedheti meg magának azt a heti 1x600-1000ft-ot), és megfosztja magát az igazi kulináris élményektől. De hát valljuk be őszintén, ma mi a divat? A mosogatólé ivása és társai.
Hogy miért is jobb és drágább egy kézműves sör? Odafigyelnek a gyártására, minőséget állítanak elő, kiváló hozzávalókat alkalmaznak. Egy 100 forintos sörből maximum a doboz az ami pénzt ér, a hozzávalók nagy része meg tabletta. Ez ezért ilyen olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!