Vodkát elronthatja beleszórt apróra darált borsmenta? (teafilterből)
Figyelt kérdés
2017. jún. 23. 12:14
1/5 Phoney válasza:
Nem, hacsak nem utálod a borsmentát. De ha nagyobb mennyiséget használsz, akkor érdemes kicsit édesíteni is.
2/5 A kérdező kommentje:
nem likőrt szeretnék, csak ízesített tömény italt, tegnap este kipróbáltam 2 decivel próbaképp. lehet sok is volt bele majdnem egy teafilter mert elég apróra van vágva(olcsó mentatea) mostanra szépen beszínezte de nem tudom meddig lehet bennehagyni, le kell-e szűrni idővel róla stb. meg még nem kóstoltam, de illatra egytől az egy növénytől is tisztára gyomorkeserűs szaga lett:)
2017. jún. 23. 12:43
3/5 A kérdező kommentje:
Phoney egyébként kíváncsi lennék rá ha majd később valami likőrféleségre is szeretnék csinálni akkor cukor helyett használhatok bele xilitet?
2017. jún. 23. 12:44
4/5 Phoney válasza:
Akármeddig benne lehet hagyni, de idővel általában megjelennek olyan nyersebb, „szénás” ízek, amik cukor nélkül zavaróak lehetnek. Kóstolgatni kell, szerintem egy héten belül lehet szűrni.
Bármilyen édesítőt lehet használni likőrhöz, csak előtte tesztelni kell, mert ami édesebb a cukornál (azaz kevesebbet kell belőle használni), az nem is ad olyan szirupos, likőrös érzetet, mint a cukor. Így pl. nem fedi el olyan jól a vodka szárazságát, vagy a mellékízeket sem. Mondjuk ezt glicerinnel lehet pótolni, de az sem kalóriamentes.
5/5 anonim válasza:
Nem kellene 2 decit igyál, sok az egy estére. Még fél deci is sok ha rendszeresen iszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!