@10:05
Nem tudom ez a válaszoló-e az, de van a témakörben egy ilyen sörsznob hülye gyerek válaszoló, akinek kb minden itthon kaphaó sör szar.
Igazából az itthon gyártott nagyüzemi nagyrésze, beleértve a liszenszeket is, az import, de ízletlen pale lagereket is(így a Heinekent is), a kivételek a következők:
Soproni 1895
Soproni IPA
Soproni Kinizsi
Pécsi Prémium Lager
Pécsi Szalon Barna
Dreher Bak
Dreher Hidegkomlós
Jó, aztán nyilván magyarból kisüzemi közt is van sok olyan, ami rossz minőségű, például az orgoványiak ugyanúgy kukoricázzák a sörüket, mint a nagyüzemek. A legnagyobb gond viszont az, hogy nem tudnak egyenletes minőséget produkálni, viszont a magas árat mindig kifizeted... akár a döglött palackért is.
Importból is van szép számmal rossz minőségű... az ízetlen sznob sörök(Coronita, Miller), és az ezek babérjai törő hasonlóak(San Miguel, Birra Moretti, Birra Peroni). A szlovén Union és a horvát Karlovacko szintén semmivel sem jobb, mint egy alap Soproni. Román sörök közt is voltak szarok, de azt most nem tudom, jelenleg nálunk melyeket kapni, ezért nem megyek bele, meg nyilván a szlovákok közt is a 10-es Corgon meg az aszkorbinsavas Steigerek kiakasztottak(valszeg azért, mert náluk amúgy jó a nagyüzemi). A Van Pur csinál még híresen szar söröket(pl.: De Helderek, Kapackie-k), de amúgy a legrosszabb sör, amit valaha ittam, az az Argus Speciality volt...
ma 10:05
Lehet itt estig vitatkozni, hogy hol van az a vonal, ahol a kimondottan rossz minőségű sör kezdődik (mivel nem nagyon van ilyen vonal), de ha a Kőbányai nem rossz, akkor a 100 forintos sem rossz. Nincsenek a kettő között olyan konkrét különbségek, amitől az egyik rossz minőségű lenne, a másik meg nem, bár az egyik rosszabb, ez igaz. Technológiailag mindkettő „jó minőségű”, de mindkettő durván kispórolt (az egyik durvábban).
Hogy a 100 forintos az „rossz”, a Kőbányai meg „jó”, az csak megszokás. Ha 30, 50, 100 éve dobták volna be a mai Kőbányait az akkori magyar átlagsörök közé, akkor valszeg ezt sem tartották volna többre, mint te a 100 forintost.
„menj el a tescoba , ami 100 forint körüli sör, na azok a szarok...” – na ez volt itthon a rendszerváltás utáni vadkapitalizmus legnagyobb trükkje: csinálnak mindenből totál selejt dolgokat is, hogy úgy érezd, nem az a rossz, amit te eszel-iszol, mert odanézz, van még rosszabb is. Eközben a „normális” sör évről évre gagyibb lett, de nem baj, mert közben ott volt a 100 forintos sör szamárvezetőnek.
Megjegyzem nem kell 500 forint ahhoz, hogy egy sör jó minőségű legyen, viszont ahhoz, hogy nagyüzemben 250-ért jó sört lehessen csinálni, előbb tömeges kereslet kell a jó sörre. Ez a kereslet itthon még csak most kezd megjelenni.
Ja, és annyival kiegészíteném a válaszom, hogy...
1-es, menj be a Lidl-be, és vegyél le a polcról egy Argus Maesticet. Meg fogsz lepődni! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!