Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyi alkoholt ihatok meg...

Mennyi alkoholt ihatok meg anélkül, hogy részeg lennék?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és 50-55kg. Még sohasem ittam és arra lennék kíváncsi, hogy mennyi sört ihatok meg anélkül, hogy részeg lennék? Ugyanez a kérdés borral és pálinkával is. Aki válaszol annak megy a zöld pacsi!

2017. jún. 13. 15:57
 1/9 anonim ***** válasza:
61%
Semennyit.
2017. jún. 13. 16:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne nagyon ülj neki egyedül egy doboz konyakos meggynek se.
2017. jún. 13. 16:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Embere válogatja van aki 1db sortol fejre áll. Bor az "toményebb" abbol 2dltol is simán jo kedved kesz már. Leginkább froccsként idd meg akkor legalább vizuel egyutt oszod. És enni jo mellé vmit akkor nem állsz fejre rogton. Pálinkát ne probált ki addig amig ezeket se probáltad. 16 évesként én vbk(voros boros kola) ittam. (16évesen voltam eloszor"kinn" :) )

Ez azért"jo", nem iszod meg rogton. De ez egyén fuggo. Toménnyel még várj.

2017. jún. 13. 17:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha soha semmit nem ittal meg, akkor egy pohar sornel semmikeppen se igyal tobbet elsore. Egy kicsit lehet meg ez is megcsap. A palinkanak neki se ugorj, felejtsd el, ha nem akarsz a sajat hanyasodban fetrengeni. Nem a kezdok itala. Bor kb egy kategoria a sorrel, de inkabb froccs legyen belole.
2017. jún. 13. 17:11
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem lehet megmondani. Mindenkinek más az anyagcseréje, de ilyen súlyal nem hiszem hogy sok kell hozzá pláne ha még nem ittál. Szerintem sört igyál, max egy kis bort. A pálinkát elsőre nem javaslom.
2017. jún. 13. 17:12
 6/9 anonim ***** válasza:
Az alkohol okozta közérzet és tudatváltozásnak átmeneti állapotai vannak, gyakorlottabb ember tudja magáról, hogy milyen alkoholos italból mennyit ihat, hogy csak az enyhe tünetek jelenjenek meg. Éppen a sör nagyon veszélyes (hasonlóan a pezsgőhöz), mert a benne levő széndioxid tágítja a gyomor ereket és gyorsabb az alkohol felszívódása. Én olyan 12 éves lehettem, amikor annak idején kipróbáltam a szüleim által kedvelt vermutból 1 dl mennyiséget.Kb. 5 perc múlva kezdtem szédülni, majd látászavaraim lettek, le kellett feküdnöm és kb. 1 óra telt el szinte a teljes sötétség állapotában. Aztán még volt 2-3 óra, míg nagyjából magamhoz tértem. Ha csak az alkohol okozta állapotváltozásra vagy kíváncsi, akkor először is zsíros étellel megtelten (de legalább 1 tábla csokoládé elfogyasztása után) megihatsz 25 cL (azaz negyed deci) jó minőségű pálinkát (vodkát). Lerészegedni nem fogsz, de érezni fogod a belső fül egyensúlyi szervének működés-zavarát.
2017. jún. 13. 17:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Mindenkire máshogy hat az alkohol. Ezt csak te egymagad tudod kitapasztalni, hogy mennyit tudsz inni mielőtt lerészegednél.

Meg amúgy is... mit értünk részeg alatt? Mert van olyan, aki már akkor is részegnek hívja magát, ha éppen csak egy picit spicces állapotban van, és még teljesen tiszta a tudata. Más meg még akkor is győzköd róla, hogy ő nem részeg, amikor már járni sem tud és összehányta a fél utcát.

2017. jún. 13. 17:51
 8/9 anonim ***** válasza:

Nagyon személy függő... :)

Én 18 évesen ittam először(22 vagyok), 75 kg voltam akkoriban, és arra jöttem rá, hogy nagyon jól bírom az italt.

Egy szerenád volt de előtte direkt nagyon jól laktam. A kezdés 2 deci bor mellé kóla, 1-2 deci vodka, és 3 feles, semmi bajom nem volt.

Az este folyamán még megittam 3 üveg sört, 2 tequilát, még 2 feles, és whiskey kóla.

Úgy mentem haza, hogy tökéletes állapotban voltam, semmi gond nélkül tudtam magam kontrollálni.

Másnap hatalmas izomlázam volt, de csak ennyi.

2017. jún. 13. 18:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyik válaszoló írta, hogy a sör a szénsav miatt hamar felszívódik, ezért veszélyes. Szerintem ez pont nem így van. Valóban hamar felszívódik, de pont ezért nem olyan veszélyes, mert rögtön érzed hogy mikor kell leállni. Tömény mivel nem szívódik fel azonnal sokkal veszélyesebb. Nem egyszer fordult elő velem töménnyel, hogy abbahagytam már a piálást, egész jól voltam, azt 1-2 órával később felszívódott és ment a hányás. Borral is előfordulhat ez. Én is mindenképp a sört javaslom kezdésnek.
2017. jún. 13. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!