Milyen koktél lenne a jó választás?
Szóval... egyáltalán nem szoktam alkoholt inni. Sosem éreztem rá késztetést.
Amit kóstoltam az a sör volt, de undorító íze van számomra.
Viszont 2 barátnőm már agyon nyúz, hogy menjek el velük "inni".. végülis koktélozni akarnak.
Ittam én már koktélt.. alkoholmenteset. :D
Mit ihatnék, amitől nem leszek rosszul, nem fog beütni?
Tudom, h gáz már maga a kérdés is, de egyáltalán nem vagyok tisztában ezekkel :D
"az hogy a sör nem ízlett nem jelent semmit. A sör keserű, a koktélok jelentős része meg édes,"
Az állítás első fele helyes, de a második fele már oltári nagy baromság.
Kérdező, ne a mainstream kukoricás fosleveket kóstolgasd(ezek egyébként nem is keserűek, hanem inkább savanykás, fémes, vizes ízük van), hanem ha nyitott vagy egy kicsit, akkor megkóstolsz néhányat azok közül, amiket ajánlok.
Ha pénz nem számít, akkor belga ale-ekkel érdemes próbálkozni, a trappisták(Chimay, Westmalle, Trappistes Rochefort, Orval, La Trappe) a legjobbak, de ezek annyira nem könnyen elérhetőek, így a Duvelt vagy a Delirium Tremenset ajánlom inkább, ezek minden Intersparban vannak. Vagy akár egy Leffe-t/Hoegaardent is bepróbálhatsz, ezek tényleg nagyon elterjedtek, kezdetnek megfelelőek, sőt belépő szériának a Grimbergenek is megteszik. Bár nem beelga típusú, de ale, és édesszájúaknak ajánlott a Fullers Golden Pride. Ha eltekintünk a felsőerjesztéstől, akkor a bakok/duplabakok jönnek szóba még, mert itt a maláta van előtérben, innen a Paulaner Salvatort és a Maisel & Friends Chocolate Bockot tartom a legjobbnak, de kezdetnek egy Dreher Bak is elég lesz, az is úgy van mindenhol.
És akkor a Dreher Bakjával nyergeljünk is át az olcsóbb tételek közé, ahol is az Argus Gold, a Pécsi Prémium Lager és a Soproni Fekete Démon az édesszájúak kedvelt szentháromsága. Ha a kávét szereted, akkor érdemes még bepróbálni a Kozel Cernyt, ha pedig nem baj a száraz kortyérzet, és nagyon szereted a kávét, akkor a Budweiser Darkot ajánlom még.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, és akkor az újhullámos főzdék világába még nem is kalandoztunk el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!