Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az vakarja a fantáziámat hogy...

Az vakarja a fantáziámat hogy mennyire érné meg házilag alkoholos italt készíteni a hétvégi kimenetelekhez?

Figyelt kérdés

Gondolok itt én arra hogy van ugye a gyógyszertárban kapható alkohol. Tisztát gondolom nem lehet kapni, de nem találtam az interneten erről infót. Lényegében az érdekel hogy ha pl házi "vodkát" akarok (víz + gyógyszertárból beszerzett alkohol, ami kb nekem ugyanaz mint a sima vodka) akkor az esetleg még olcsóbban is kijönne?

Tehát az érdekelne hogy alapanyagot illetően milyen árak vannak? Lényegében a gyógyszertéri szesz ára érdekel.

Ízesítést aromákkal is meg lehet oldani, csepegtettünk már vízbe különböző fajtákat, nem voltak rosszak, alkohollal szépen lemenne.

Egészségre nem sokkal károsabb gondolom mint a sima bolti italok. Tehát attól nem lehet megvakulni amit gyógyszertárban kapok ha megisszuk. (igaz?)

Lényegében ennyi volna, aki rendes választ ad vagy használható linket ahol CIVIL is tud venni mindenféle fuvarozós papírok nélkül akkor zölddel köszönöm meg!

2017. febr. 22. 17:25
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Ilyenkor elgondolkodom hogy ittál-e már igazi vodkát, ha neked a vodkával egyet jelent a vizezett tiszta alkohollal?
2017. febr. 22. 17:33
 2/9 Phoney ***** válasza:
100%

A gyógyszertári alkoholt többszörös áron adják ki az olcsó vodkához képest, és semmivel nem jobb.

Iható legális alkoholt sehol nem tudsz venni a bolti olcsó vodkánál olcsóbban. (Ami jelenleg legjobb árakon 3000 Ft/L/37,5%)

ma 17:33

A vodka törvény szerint hígított finomszesz. Ami nem az, azt tilos vodkának nevezni. A minőségi vodka is finomszesz, csak jobb minőségű, kellemesebb érzetű finomszesz. És – most jön a kanyar! – a gyógyszertári alkohol is finomszesz :)

2017. febr. 22. 17:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Te mekkora egy ócska filléres prosztó vagy. Még ha valami sufni főzőn agyalnál, mert abba van legalább valami kis "hozzá adott érték". De ez tényleg nagyon alpári.

Szerezz inkább finom szeszt. Ahhoz tényleg már csak víz, meg aroma kell, és kb azt kapod, amit a boltokba kommersz leggagyibb likőrként árulnak.

2017. febr. 22. 17:41
 4/9 A kérdező kommentje:
éééés a finom szeszt hol tudom beszerezni? link is jó lenne, de saccra mennyi?
2017. febr. 22. 17:57
 5/9 anonim ***** válasza:
24%

Hogy lenne már a vizezett alkohol ugyan az mint a vodka?

Készíts prison wine-t vagy moonshine-t, ezek a neked való italok. Keress rá.

2017. febr. 22. 18:36
 6/9 A kérdező kommentje:
Ismerem őket, nem kell velem gónyolódni. De ezek szerint nem olyan sok jó ember fordul meg itt mint gondoltam. Nem nézem tovább a kérdést...
2017. febr. 22. 18:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
25 éve a vásárokban a lengyelektől vettük a tiszta szeszt. Szinte fillérekért, ellenőrzött minőségűt. Hamar rájuk szálltak a fináncok.
2017. febr. 22. 18:41
 8/9 aperitif ***** válasza:
Finomszeszt ma már nem lehet legálisan kapni (lyánykoromban még a háztartási boltban is árulták, abból csináltuk a tojáslikőrt), a gyógyszertári tiszta alkoholból kutyult lötty meg többszöröse lenne még a márkásabb vodkáknak is.
2017. febr. 22. 21:17
 9/9 anonim ***** válasza:

A környező országokban

[link]

kedvezőbben lehet étkezési finomszeszt kapni, mint nálunk.

[link]

2017. febr. 24. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!