Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Barna foltok a pálinkába?

Barna foltok a pálinkába?

Figyelt kérdés
Szilvapálinka le lett főzve egy üveg tartályba lett téve nyilván azelőtt ki lett takaritva és a pálinkába barna darabok,kiválások jelentek meg. Tudna valaki segiteni hogy mi lehet?
2017. máj. 9. 12:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy jól ki volt takarítva az üveg.Érdemes jól beáztatni, és úgy kifőzni, üvegmosót használni.
2017. máj. 13. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha azt vesszük alapul, hogy az üveg tiszta volt, akkor a következő dolgok történhettek:

1. A főzés során a cefre felhabzott, és a tisztázáskor ez belemosódott a kész pálinkába.

2. Kozmaolajos volt a pálinkád. Ez elsősorban a helytelen cefrézés és/vagy a hibás kozmaolajelvétel miatt következhetett be. Megoldás a " hűtve szűrés ". Rakd egy éjszakára a fayóba, reggel kozmetikai vattakorong és/vagy szűrőpapíron át szűrheted. Ha nem vagy kapkodós, akkor várhatsz néhány hónapot, akkor magától leülepszik, és akkor csővel a nagy részét leszívhatod, a maradékot megint csak szűrni kell.

3. És lehet még rézoxid is, bár az inkább fekete. Itt jó megoldás a kationcserélő gyantán való átengedés. Ez egyfelől szűr is, másfelől pedig kicseréli a fém ionokat Na-ra, így még selymes is lesz a pálinkád.


( hirtelen ennyi jutott eszembe )

2017. máj. 30. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!