Barna foltok a pálinkába?
Ha azt vesszük alapul, hogy az üveg tiszta volt, akkor a következő dolgok történhettek:
1. A főzés során a cefre felhabzott, és a tisztázáskor ez belemosódott a kész pálinkába.
2. Kozmaolajos volt a pálinkád. Ez elsősorban a helytelen cefrézés és/vagy a hibás kozmaolajelvétel miatt következhetett be. Megoldás a " hűtve szűrés ". Rakd egy éjszakára a fayóba, reggel kozmetikai vattakorong és/vagy szűrőpapíron át szűrheted. Ha nem vagy kapkodós, akkor várhatsz néhány hónapot, akkor magától leülepszik, és akkor csővel a nagy részét leszívhatod, a maradékot megint csak szűrni kell.
3. És lehet még rézoxid is, bár az inkább fekete. Itt jó megoldás a kationcserélő gyantán való átengedés. Ez egyfelől szűr is, másfelől pedig kicseréli a fém ionokat Na-ra, így még selymes is lesz a pálinkád.
( hirtelen ennyi jutott eszembe )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!