Férfiak/nők, ti lenéznétek azért valakit, mert 18 éves lányként lerészegedett? (Többi lenn)
Nagyon kiütöttem magam egy rokoni bulin, és olyan sokat ittam, hogy nem bírtam rendesen járni, hánytam is, stb, de nem csináltam hülyeséget (azt értem ez alatt, hogy nem feküdtem le senkivel, nem vetkőztem le részegen, vagy hasonlók). Tudom, talán furcsa a kérdés, de a helyzet az, hogy a családom vallásos és nem nézte jó szemmel, hogy lerészegedtem. Megjegyzem, sosem vagyok ittas, nem iszok alkoholt alapjáraton, csak buliztunk és mivel nem ismertem a határaimat, többet küldtem le, mert itattak.
Szerintetek 18 évesen, lányként, megvetendő az, hogy részeg lettem?
18 évesen? Ha valakinek joga van tapasztalatlannak és akár kicsit butának is lenni, az a tinikor :D Nem nézném le. Elég hipokrita lennék, bár én 20 éves koromig nem ittam és részeg 25 körül voltam, mikor még nem ismertem a határaimat és az alkohol trükkös voltát meg különben sem érdekelt, mert épp olyan volt az élet... Azóta soha, de még azt se nézem le, aki néha (mondjuk 5-10 évente) direkt lerészegedik idősebben is, persze vigyázva, hogy nagy baj ne legyen belőle (úgy értem, nem a gyereke mellett teszi s az a fajta, aki részegen nem csinál hülyeségeket. én kizárólag alszom, illetve keverésnél hányok, mást nem).
Ez a te életed, döntsd el te, mi éri meg s mi fér bele. S ha nem fér bele, de véletlenül tapasztalatlanul így alakult, az szerintem érthető.
Viszont aki itatott, azt negatívan értékelem. Mondjuk meg is tanulhatnád, hogy nemet mondj, bár tudom, ehhez alkoholista országunkban nagy bátorság kell, de muszáj.
Ritka az a 18 éves, aki sosem volt részeg, ezt remélem tudod. Nem mintha ennek befolyásolnia kellene azt, hogy te mit gondolsz a dologról...
Hát, csak kissé rosszallóan, különösen néztek rám. Nem tudom, hogy miért, mikor néhányuk rendszeresen beiszik, amikor találkozunk. Max ők jobban bírják, mert idősebbek.
Egyébként ott csak nem voltam már a helyzet magaslatán, furcsán jártam, fogni kellett a kezemet, de nem előttük hánytam, nem ájultam el, nem is sértegettem senkit vagy hasonlók. Mindössze látszott rajtam, hogy sokat ittam ezt-azt, nagyon örültem magamnak, stb. És furcsa lesz így újra találkozni, mert aggódom, hogy felemlegetik... persze, mondhattam volna nemet is, tudom, hogy nagyobb részben én hibám. Már bánom az egészet.
Aki ezért lenéz, az hülye. Kész, nincs vita: hülye, pont.
Mindenki volt már részeg, ráadásul a nagy többség sokkal korábban "túlesik" ezen, mint te. (Jó, most mivel ez a gyakori mindját jön majd fél tucat ember, aki még "sosem" volt részeg, sőt életében nem ivott meg összesen 2 pohár sört sem és jól megmondják, hogy hülye vagy/hülye vagyok.)
Persze nem azt mondom, hogy meg kell érte dicsérni, de ha egyszer nem jársz "bulizni" és nem szoktál inni, akkor honnan kellett volna tudnod, hogy mikor kell megállni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!