Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyi eselyem lenne kis...

Mennyi eselyem lenne kis független borkereskedőként?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy nyitnék egy pici borkereskedést, abszolút kerülve a mainstream vonalat, pl szinte semmit nem kínálnék azokból a tételekből, amiket a nagy láncok tartanak.

Kicsi helyi termelőktől vinnék palackozott borokat, főleg eger és a mátrai borvidékről

Lutri mindig lenne, hogy egy évjárat milyenre sikerült.

Ami a kis pincészeteknél hatványozotabban előállhat.

AZ érdekessége az üzletnek az lenne, hogy borral borászattal,... kapcsolatos rágiségek lennének, persze idény jelleggel, amikor talál az amber érdemes, értelmes dolgot.

2017. ápr. 14. 13:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem hangzik a piac felrobbantójának, de érdemes elkezdeni utánajárni az érdeklődésnek, és az eredmények függvényében belevágni az üzletbe, vagy kitalálni valami mást.
2017. ápr. 14. 13:55
 2/6 Mojjo ***** válasza:
Nagyjából minden kisebb webshop és kisebb kereskedés pontosan ugyanezzel a modellel próbál manapság érvényesülni. Lassan már több lesz belőlük, mint a mainstreamet áruló kereskedésből - azaz lassan ez lesz a mainstream. Röviden megfogalmazva: rommátelített ez a piac is.
2017. ápr. 14. 14:14
 3/6 A kérdező kommentje:

MOjjo, te elég aktív vagy ebben a témában.

Ha lenne 20M ft-od akkor mibe invesztálnál a bor területén? kereskedés, pince?...

2017. ápr. 14. 14:32
 4/6 Mojjo ***** válasza:

@3: 20M-ból _én_ személy szerint ezen a területen semmibe. Ha lenne egy nulla mögötte, talán meggondolnám, hogy mik a lehetőségek.

Általánosságban beszélve: ezen a területen az ember vagy pincészetbe vág bele, vagy borkereskedésbe, vagy borbárba. Mindegyik baromi nehéz, mindegyik telített, mindegyik nagyon munkás, de mindegyik működhet. Egy feltétellel: hogy pokolian jól tudjuk, mit is akarunk. És azzal ki tudunk tűnni. Az általad felvázoltak kevesek ehhez. Kéne még valami plusz.

2017. ápr. 14. 14:40
 5/6 A kérdező kommentje:

Hmmm 200M kezdotoke

Eleg sok borbar... hasonlok nyiltak mostansag honnan van ennyi kezdotokeje vagy inkabb forgo, kockazati tokeje a tobbsegnek?

2017. ápr. 14. 18:03
 6/6 Mojjo ***** válasza:

@5: félreéetesz. Te azt kérdezted, hogy én mibe invesztálnék boros területen 20M-ból. A válasz szimplán az, hogy semmibe, de ez csak én vagyok. Kapásból én személy szerint nem nyitnék borbárt. Nem, mert 200M kell hozzá és nem, mert nem lehet jól beindítani egyet, és működőképessé tenni. Hanem szimplán azért, mert én _pontosan_ tudom, mit akarnék boros téren, és az nem borbár, és nem is 20M :)

Nem tudom, mennyi indulótőke lenne megfelelő és biztonságos egy borbár nyitásához. Függ a koncepciótól egyrészt, másrészt meg azért ez egy szép ráfekvős utánajárást/nézést és persze körültekintő számolgatást igényel. Ezt nem húzom elő farzsebből és nem is szabad csak így farzsebből előhúzni.

2017. ápr. 14. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!