Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az alapvető jogok biztosa...

Az alapvető jogok biztosa (ombudsman) még viszonylag független vagy jelenleg ő is egy bedarált báb csak?

Figyelt kérdés

Sajnos én már megjártam szinte az összes "független" hatósággal, úgy kúttak át a palánkon, mint a huzat, üres időpocsékolás volt egyáltalán hozzájuk fordulni, amint egy állami szerv/ember volt érintett, egyszerűen nem voltak hajlandók lépni semmit (olyan is volt h a levelem egyszerűen eltűnt, sőt az egész ügyirat, aztán többet nem is válaszoltak, és mindent letagadtak).

Az ombudsman még viszonylag független vagy hozzá se fűzzek túl sok reményt?

2017. ápr. 13. 08:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Akik Magyarországon még függetlenek voltak,azok a civil szervezetek,viszont most akarják őket megszüntetni,így egyre tehetetlenebbek.

Mindenki más a kormánytól/önkormányzatoktól függ,így lehetetlen,hogy független legyen,és pont ezért a hatásköre is véges,amit még megléphet.

Milyen ügyről van szó?

2017. ápr. 13. 15:06
 2/6 A kérdező kommentje:

hát igen, én is úgy látom h itt az egyedüli nyomásgyakorlás a nemzetközi sajtó.

ügyet nem írhatom itt le ... már ott tartunk h meg is fenyegettek ha nyilvánosságra merem hozni a mocskukat

2017. ápr. 13. 16:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor Strasbourg-ot tudom ajánlani,ingyenesen lehet hozzájuk fordulni,és papíralapon történik minden,tehát fel se kell utazni.
2017. ápr. 13. 18:37
 4/6 A kérdező kommentje:

igen amíg volt ügyvédem, addig vele is ezt beszéltük, csak aztán ő is kihátrált (őt is befenyegették), nekem meg millióim úsztak már el, pontosabban mindenem, szal nem tudok ügyvédet keresni erre (aztán vszínű az is azonnal kihátrálna, amint átlátná h tulképpen az egész állami alvilággal szemben megy az ügy)

de ha van tipped, szívesen veszem ... ha jól tudom, sajnos oda kötelező az ügyvédi képviselet és azért némi eu-s joggyakorlat ismerete

2017. ápr. 13. 20:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Fordulj a TASZ-hoz, vagy a Helsinki Bizottsághoz! Ők képviselnek embereket Strasbourg-ban is és el szokták vállalni ingyen a védelmét olyan meghurcolt embereknek, akiknek nincs rá pénze. Vagy ha a védelmet nem is, ingyenes jogi tanácsot minimum adnak, vagy tippet, hogy kihez fordulj-
2017. ápr. 14. 11:53
 6/6 A kérdező kommentje:

köszi, de kapaszkodj meg: ők se vállalják. nem azért, mert nincs alapja, bár először megkaptam, hogy "olyan nincs", csak aztán látván a bizonyítékokat, jött a reakció: "jézus úr isten, uram, nekem is van családom, hát szó se lehet róla"...stb stb. Aztán nagyon gyorsan kihátráltak ők is, a kezdeti hévből az lett, hogy "sajnos pont nincs már rá kapacitásuk".

Viszont ajánlani nem ajánlottak senkit.

Én is már simán kiteregettem volna mindent a nyugati sajtóban (a vicc az h ráadásul tele vagyok objetkív bizonyítékokkal is a mocskaikra), csak ugye nekem is itt a család ... ha én el is húzok, akkor hagyjam a xarban őket? Bár még úgy is esélyes h vmi frenetikus "nemi erőszakolós" ügy miatt kiadnak nemzetközi körözést.

Látod ezért ördögi kör ez, csakis valaki olyan tudja ezt megtenni, akinek se kutyája se macskája, és egyszerűen nem tudják mivel zsarolni, sakkban tartani, na és persze el tudja érni, hogy másik országban nemzetközi védelmet kapjon. Másképp semmi.

2017. ápr. 14. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!