Szerintetek milyenek az új Borsodi sörök? Tüzes és Jeges?
Akkor érdekes módon egyes termékek immunisak ezekre a gyakori "napon érlelésekre", mert érdekes módon rossz Wernesgrünert, Fullerst vagy mondjuk Westmalle-t nem ittam még...
Tény és való, hogy a szupermarketekben sokszor nem tudják, hogy a szűretlen-pasztőrizátlan kraft sörökkel hogyan kéne bánni, de a többi termék részéről inkább a gyártóhoz köthető a dolog.
A jegest még nem kóstoltam, a tüzes nálam elmegy kategória, sokkal jobb mint az alap kiadás. Annak a korábbi hozzászólónak üzenem, aki szerint csak az Ászok rosszabb a sima Borsodinál, hogy 2 hete pont megkóstoltam egymás után mindkettőt és az előbbit szubjektíven sokkal jobbnak éreztem. Őszintén szólva a sima Borsodit már csapolva sem tudom jó ízűen meginni.
Kérdező! Ha kirakod az üveges sört a napra, akkor fél óra alatt tönkremegy. A sörben lévő komló íze megváltozik az UV hatására, ezért árulták régen az összes sört barna üvegben, mielőtt reklámfogást csináltak a zöldből.
Utolsó, jó, lehet, hogy a Borsodin kicsit rontottak, így most épp a Arany Ászok felülkerekedett, de nálam mindkettő az ingyen se kéne kategóriában van, nem is szoktam őket kóstolgatni az utóbbi időben, mert tudom, hogy még annyi - vagy pár tíz forinttal több - pénzért simán lehet korrekt darabokat venni. (Lásd az első kommentemben felsoroltakat!)
Amúgy meg most is van sok sör, aminek barna az üvege, most legutóbb például Soporni IPA-t meg Fullerseket vettem, egyiknek sincs zöld üvege, viszont afelől nincs kétségem, hogy ha kiraknám őket a napra, akkor ugyanúgy megromlanának, mint a zöld üvegben lévők.
Ha a gondolatmenetedet követjük, akkor viszont akármilyen üvegben van az Arany Ászok meg a Borsodi meg a hasonló pale lagerek, azok nem romlanak meg, mivel az UV nem tudja tönkretenni bennük a komlót, hisz nincs vagy alig van bennük. :D
#13 https://www.youtube.com/watch?v=W-_sABor77E
Először is nem azt mondtam, hogy ma már zöld üvegben árulnak minden sört barna helyett, hanem hogy teljesen értelmetlenül adják egyesek zöld, vagy átlátszó (pl. Coronita) üvegekben a söreiket. Másrészt teljesen abszurd elképzelés hogy a Tesco kirakja minden második rekesz sört sütkérezni. Továbbá képzeld bármilyen hihetetlen a legolcsóbb sörökbe is raknak komlókeserűt, jobbakba olyan omlót aminek íze is van nem csak konstans keserű. Ha kiraksz egy üveg whisky-t a napra annak nem lesz baja, mert nincs benne komló (se malátacukor, se keményítő, se habot adó fehérje, de hidd el nem ezek mennek tönkre a sörben).
Azért a napon érlelés alatt nem olyanra kell gondolni, mint a Tesco, Metro vagy hasonlóan nagy üzletláncok, hanem a tőlük kisebb hazaiak és a trógerebb nagykerek.
A barna üveg meg nem védi annyira a zölddel szemben a sört, hogy a napon ne legyen baja. Ez egyfajta városi legenda.
Mondj egy 200 forint vagy az alatti sört a Soproni 1895-ön, a Soproni IPA-n és a Dreher hidegkomlózott sörein kívül, amiben nemesített komló van és nem tartalmaz komlókivonatot! :D (bár a felsoroltakban is lehet, hogy van kivonat is a rendes komló mellett)
És igen, olcsó magyar nagyüzemi sörökben nem igazán komlókeserű szokott lenni, hanem inkább valami fura savanykás íz, bár az nem biztos, hogy a benne lévő komló miatt van... sőt valszeg nem amiatt.
Persze ha olcsó sörnek érted az import német és cseh lagereket akkor igen, azokban van rendesen komló, nyilván nem is azokat szóltam le...
És még egyszer, az üveg színe nem számít, ha kirakod a napra, meg fog romlani, kész. A Coronita meg a Miller meg engem nem érdekel, ízetlen vizes szar drágán, ennyi pénzért már igazán izgalmas ízélményt nyújtó söröket lehet venni, szóval engem nem érint a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!