A Borsodi sör vegán? Meg szeretném kóstolni. Milyen vegán magyar sörök vannak?
A sör az mi a jó büdös franctól ne lenne vegán?
Amúgy szerény véleményem szerint akkor már ne ilyen hulladékokat kóstolj, hanem valami normálisat pl. Paulaner.
Én még mindig nem értem, mitől ne lenne egy sőr vegán. 3 dolog van mindegyikben: víz, árpamaláta, komló.
Oké, a gagyibb sörökbe nyomnak kukoricadarát, de hát a kukorica is növény.
Ember, attól, hogy nem nyomják rá a "vegan" jelzést még rengeteg minden vegán. A budweiser sem azért lett tavalyelőtt vegán, mert azóta nem döglenek bele patkányok, hanem mert akkor vette a fáradtságot és érdeklődött, hogy kaphatna-e vegán minősítést. Mivel megfelelt, megkapta.
Az összes zöldség, gyümölcs, a tojás nélküli tészta, rengeteg kenyérféle, gabona, minden hüvelyes stb. vegán, mégsincs ott mindegyiknek a csomagolásán, hogy "vegan".
Kifejezetten a röhögőgörcs szokott elkapni, amikor olyan termékek folyamodnak "vegan" jelzésért, amiről a hülye is tudja, hogy úgy is vegánok. Ilyen pl. a sör is...
Feltenném mégegyszer a kérdést, mert úgy érzem, nem a kérdésre válaszoltatok eddig. Milyen magyar vegán söröket ismertek?
A Guinness tavaly vette ki a halhólyagot az összetevőkből. Nem arról szólt a kérdés, hogy meggyőzzetek, hogy igenis az összes sör vegán, mivel a legtöbb sör nem vegán (dolgoztam egy rövid ideig söriparban). A kérdés arról szól, hogy a Borsodi vegán-e vagy nem. Ilyen egyszerű. Ezt innen külföldről nem látom. És mivel idén nyáron megyek Magyarországra, meg akarom kóstolni a magyar söröket.
5-ös, jogos, az tényleg lóhúgy. :D
Kérdező, én sok cifra dolgot láttam már feltüntetve sörökön, de halenyvet még egyiken sem, ráadásul a normális sörök általában mindössze vízből, árpamalátából, és komlóból készülnek. Illetve a belgák cukrot, koriandert meg egyéb fűszereket pakolnak még bele, illetve egyes cseh nagyüzemek a barna lagerjeikbe szacharint raknak. Ezek egyike se ütközik a vegánsággal, szóval nincs semmi gond.
Ha meg amerikai Budweiserről volt szó, akkor feltételezem az USA-ban laksz, így a Sierra Nevada söröket ajánlom neked, mert ad1 odakint az átlagember számára is megfizethetőek, ad2 finomak, ad3 könnyen elérhetőek. USA-ban a nagyüzemit tényleg el kell felejteni, mert ahogy már előkerült... lóhúgy. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!