Szerintetek milyenek az új Borsodi sörök? Tüzes és Jeges?
Pedig igaza van... csak nem éppen szakszerűen és kifinomultan nyilvánított véleményt.
Jó, akkor mint mindig, most is én leszek, aki részletesebben leírja. Az eddigi Borsodi kínálat tagjai nálam az ingyen sem kellene kategóriába kerültek, így már egy éve nem ittam egyikből sem. Az alapból érződik ki legjobban a nagy gyártók alapsörei közül, a mainstream sörök közül valszeg csak az Arany Ászok rosszabb. A Bivaly rettenet karcos, gyakorlatilag egy testetlen, nagyon alkoholízű vizes strong pale lager, a Super Dry meg azt a vonalat viszi, amit a Coronita meg a Miller, az-az az íznélküli "prémium" sörök világába kalauzol el... kösz inkább nem. A Borsoditól a Staropramen barna, amit már liszensz gyártanak, és nem olyan, mint az import volt, de mégis ez az egyetlen amit megiszok a palettából.
Az újak bár prémiumabbnak tűnnek, valójában semmivel sem jobbak a régieknél, mindegyikben ott a kukorica, a Jegesből nagyon kiérződik, mindkettő vizes, vélhetőleg a 10 balling fokot sem érik el, meg aztán malátakivonat! Eddig csak a komlót helyettesítették komlókivonattal, a a maláta "mindössze" osztozott a kukoricagrízzel a posztján, most viszont már a malátának is kiadták az útját... malátakivonat, ezt még a disznók sem innák meg, pedig az egyik fő alapanyagot elnézve, nekik készült!
És, hogy akkor helyette mégis mit? Jövök-e a kib*szott drága sznob kézműves söreimmel? Nem, mert tudom, hogy elvből sem kóstolnád meg őket. Mindazonáltal a hazai piacon hasonló árkategóriákban a következők kenterbe verik ezeket az új Borsodikat:
Dreher Hidegkomlós
Dreher Bak
Soproni 1895
Soproni IPA(!)
Pécsi Szalon Barna
Pécsi Prémium Lager
Pilsner Urquell
Argus Maestic
Budweiser Dark
Eichbaum sörök
Zahringer Shcwarzbier
Oettinger Shcwarzbier
Oettinger Hefeweissbier
Akkora majom vagy kérdező, ha valami sz*r, nyilván nem fogom újra és újra meginni! Ha van valami új termék, megkóstolja az ember és kész.
Feltettél egy kérdést, én elmondtam a véleményemet és azért lepontozol, mert nem egyezik a tiéddel?
Nem azért, mert nem egyezik az enyémmel. Szerintem pl. a Tüzes jobbra sikerült, mint a Jeges, de egyik sem egy nagy szám.
Hanem azért, mert egy kóstolás alapján nem lehet ilyen kijelentést tenni. Lehet, hogy egy új termékből, jelen esetben sörből, pl. épp olyat fogsz ki, amit rosszul tároltak és az az íz rovására ment.
De, egyetlen kóstolás pont elég, hogy eldöntsem, jó-e a sör, vagy rossz.
Nem az ízlik-nem ízlik kategória, mert az más!
Én pl. megkóstoltam többzör is a saison söröket, hátha találok olyan fajtát, ami tetszik, de nem, nekem mindegyik savanyú. Mint sör nem rossz, de nekem nem ízlik.
De a borsodi egyszerűen nem érdemli meg, hogy kísérletezni kezdjek vele, mert max. a negyedik korty után inkább kiöntöm. Vizes, ízetlen szar az egész, és pont.
"Az üveg napfénytől távol, száraz, hűvös helyen tartandó!"
Neeem mooondod, hogy más lesz az íze, hiszen amit nyáron kiraksz a tűző napra, az képzeld meg fog romlani! És igen, képzeld, tudjuk, hogy a romlott sör íze nem olyan, mint annak, amelyik nem romlott... már csak egy kérdésem van, Einstein, KI A HALÁL TÁROLJA NYÁRON 40 FOKBAN A TŰZŐ NAPON AZ ÜVEGET?!
Nobel díjat érdemelnél ezért a felfedezésért komolyan...
Amúgy meg, igenis vannak olyan sörök, amelyeket nem tudnak egyszerűen ugyanolyanra főzni. Az a helyzet, hogy a készítés utolsó fázisa, a palackozás, egy nagyon kritikus pont, ilyenkor nagy esély van rá, hogy a sör befertőződik. Sok hazai kisüzemi főzde dob piacra emiatt rendszeresen döglött főzeteket egyébként. És nagyüzemieknél is sokszor előfordul, hogy valamiért nem sikerül ugyanolyan jóra, és azt is piacra dobják. Hogy mást ne mondja, az akciós PU-ekkel is vigyázni kell, mert sokszor az bizony rosszul sikerült főzet, olyan diacetiles, mint az állat! De, még egyszer hangsúlyozom, az elvárás az lenne, hogy a gyártók konstans minőséget állítsanak elő, csak ez nem mindenkinek sikerül.
Elég sok kisebb és nagyobb üzlet is. Mivel capslockkal írod, így meglepődnél, ha látnád, hogy sokszor milyen tárolás van.
Van ismerősöm mindhárom nagy hazai sörgyárnál. Egyik sörgyárnál pl. volt olyan eset, hogy volt egy üzletlánc, ami arra hivatkozva, hogy nem volt elég hely a raktárában, kipakolt egy teljes szállítmány sört az udvarra ősszel és mikor mentek ellenőrizni télen, akkor még egy része ugyanott volt az udvaron hóval belepve. És ezt a sört árulták, az udvar szolgált raktárként. Aztán a vevők panaszkodnak a sör miatt és csak és kizárólag a gyárat hibáztatják. (Persze nem csak sör "érlelődött" az udvaron tárolva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!