Mi okozhat acetonos erjedést?
Figyelt kérdés
A pektinből tényleg metanol lesz?2017. jan. 23. 15:16
1/2 anonim válasza:
Az okozhatja ha kevés a gyümölcs és sok a hozzáadott cukor a cefrében. Tehát ha mértéktelenül van öntözve bele a cukor. Egyes gyümölcsöknél pl nagyon édes sárgabaracknál hozzáadott cukor nélkül is lehet acetonos a cefre , pálinka. Savazással ez elkerülhető. Be kell állítani a ph-értéket ehez ph mérő kell. A pontos ph szintet megtalálod a neten hogy mi a jó . Savas gy ümölcshöz pl meggyhez nem teszek savat de körtéhez szilvához barackhoz pl mindíg. Nekem nincs ph mérőm az átlagos méretű hektós körüli cefréshordóba 100gramm citromsavat teszek felokdva. De jobb ha méred mert a túl savas cefre megmarja a főző réz részeit és akkor meg opálos lesz a pálinka viszont az íze nem lesz rossz ettől. De ez is kezelhető gyantaszűrővel
2/2 anonim válasza:
A metanol pedig valóban a pektinből lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!