Házipálinkának, mitől lehet olyan acetonos szaga? Lásd alant.
Beleengedte főzéskor a vodkát is.
Házi főzésnél szokták figyelni, hogy meddig van vodkás íze, azt félreteszik, és a következő főzetbe bekeverik. A rokon meg fukarkodott, nem tette félre...
Azémer' nem tud pálinkát főzni. Nem is könnyű az, sok millióan vagyunk ezzel így:)
De az is lehet, hogy ő is a "90% cukrosvíz, 10% gyümölcs" vallás híve, és akkor megint csak acetonszerű lesz.
De tényleg, mi az a "vodka"?:D Társalogtam már szeszfőzőkkel, de semmit nem neveztek így.
"Házi főzésnél szokták figyelni, hogy meddig van vodkás íze, azt félreteszik, és a következő főzetbe bekeverik"
Házi főzésnél hogyan figyelik? És a metilalkoholt miért keverné bele a következő főzetbe, az elmebeteg!
A népnyelv, az alszeszt, (tehát a cefréből készült első lepárlást) nevezi helytelenül vodkának. Ez a kisebbik baj.
A szúrós, acetonos szag az ecetsavtól adódik, ami a helytelen cefrekezelés, vagy gyenge alkoholfokú cefre következménye. Valamelyest csökkenthető, ha több előpárlatot dobsz ki a finomításkor, de teljesen nem fog megszűnni.
Szinte biztos, hogy a kozmaolajok leválasztása sem történt meg. Ha erre még "takarékos módon" jó adag utópárlat is kerül, nyugodtan kidobható az egész.
Nem is olyan egyszerű a pálinkafőzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!