Ha észreveszem, hogy acetonos a leheletem akkor mennyi időn belül kell orvoshoz jutnom, és mit kell mondanom neki?
Figyelt kérdés
3 órakor ébredtem fel hányingerre, eddig nem diagnosztizáltak cukorbetegséget, kicsit szédelgek, zavart vagyok, ettem rá kevés kristálycukrot, most 4 körül már jobban vagyok, de még mindíg acetonos a leheletem, várhatóan kibírom délután 4ig mikor a háziorvos rendelni kezd, vagy inkább menjek be most az orvosi ügyeletre, mit tanácsoltok?2011. júl. 21. 04:05
1/7 anonim válasza:
A nap folyamán figyeld magad,és ha nem Vagy jól menj el az ügyeletre.Nem száradhattál ki(nagyon keveset ittál) mostanában?(az is eredményezhet acetonszagú leheletet)
2/7 anonim válasza:
Ha acetonos a leheleted akkor magas a vércukrod,és nem igazán cukrot(szénhidrátot) kéne kanalazni.
Azt csakis akkor szabad,ha a vércukor )gyógyszertől vagy inzulintól) túlságosan leesik(kézremegés,rosszullét-gyengeség)).Inkább igyál sok-sok tiszta vizet,és egy jó kis testmozgást ajánlok a szabad levegőn,aztán tessék elmenni az orvoshoz.
3/7 anonim válasza:
Délutánig biztos hogy kibirod, nem kell az ügyeletre rohannod. Alacsony vércukor esetén sem a legjobb megoldás a kristálycukor evés. Inkább valamilyen cukros gyümölcslé, vagy üditő és evés. A mozgás valóban csökkenti a vércukorszintet.
4/7 anonim válasza:
Ha ezen kívül amúgy SEMMI tünetet nem érzékeltél (hirtelen megmagyarázhatatlannak tűnő fogyás, sok ivás (mondjuk ez most lehet a melegtől is), sokszor jársz pisilni, ilyesmik), akkor nem tartom túl valószínűnek, hogy cukorbeteg vagy. Ha az is, akkor is kibírod a doki rendeléséig. Esetleg nincs valami ismerősöd, akinek van cukormérő gépe? Akk ő éhgyomorra meg tudja neked mérni, és nem kell orvosohz futkosnod.
5/7 anonim válasza:
Én inkább gyanakodnék kiszáradásra, mint cukor betegségre. Igyál sokat a nap folyamán és délután menj orvoshoz.
6/7 anonim válasza:
Tuti nem cukorbetegség, acetonos lehelet cukorbetegség esetén napokig tartó nagyon magas vércukornál van, de akkor kb. már minden más bajod lenne. Ha még kristálycukrot eszel rá, még rosszabb lenne, nem jobb.
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! 5 körül le tudtam feküdni, jobban vagyok, azt hiszem a hasnyálmirigyemmel lehet valami, de azzal már kibírom délután négyig.
2011. júl. 21. 11:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!