Kb 7-9 napja felbontott vörösbor, villányi jobb minőségű, csak két pohárral ittam belőle, azóta nem voltam otthon, hűtőben volt, dugó visszadugva de szerintem nem zárt teljesen. Jó még?
Figyelt kérdés
2017. jan. 5. 21:33
1/5 anonim válasza:
Üveges bort nem szabad tárolni felbontás után egy éjszakánál tovább én úgy tudom de javítsatok ki ha tévedek.
2/5 anonim válasza:
Mivel alkoholról beszélünk és nem almaléről, vagy szőlőléről így igen. Az alkohol jó tartósítószer.
3/5 anonim válasza:
Én épp ma fejeztem be egy 4 nappal ezelőtt felbontott vörösbor másik felét :) Hűtőbe rakva nincs neki baja. Vagy száraz hűvös helyre téve.
4/5 anonim válasza:
Ha megiszod nem lesz tőle bajod. Annyit érdemes tudni, hogy a felbontás után a levegővel érintkezve rögtön elkezdődik egy folyamat, amivel mindjárt veszít a minőségéből. Erre találták ki a légmentesen záró borzárakat, amikhez lehet kapni un. "kézi vákuumcsomagoló pumpát". Ha ezzel tárolod, akkor lényegesen meghosszabítod a bor minőségi eltarthatóságát és kevesebbet veszít eredeti értékéből.
5/5 anonim válasza:
Ittam én már felbontott egyhetes bort. Ha jól hűt a hűtőd, akkor talán nincs túl sok baja, de egyébként lehet érezni a szagán és az ízén hogy már "ecetes".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!