Kotyogóval kapcsolatban érdekelne a kifelé távozó széndiod mellé alkohol is társul e? Bővebben a leírásban.
Figyelt kérdés
Élesztőt és cukrot összekeverve co2-t állitottam elő. Amikor a bomlás véget ért az alkohol került túlsúlyba és az távozott. Kérdésem az volna a bor készítésénél is hasonló reakció játszódik e le. Azaz eleinte co2 utána alkohol? Üvegházi termeléssel szeretném összekapcsolni a történetet.2016. dec. 2. 20:26
1/4 anonim válasza:
Mennyi idős vagy?
Mustgáz-mérgezésről halottál-e?
Amikor forr a bor (erjed a must), a pince tele lesz szén-dioxiddal, kiszorítja az oxigént, ha akkor megy be valaki, megfullad.
2/4 Phoney válasza:
Erjedéskor a kettő teljesen egyszerre keletkezik, egyik nincs a másik nélkül. A reakció ugyanaz nálad is, a borkészítésnél és a kenyérkelesztésnél is.
C6H12O6 → 2 CH3CH2OH + 2 CO2
Hol került túlsúlyba az etanol? A kijövő gázban biztosan nem, ott nyomokban jelenhet meg páraként. A folyadékban meg persze, mivel a CO2 elszáll, az alkohol ott marad.
3/4 anonim válasza:
Igen, alkohol is távovik, a távozó gáz folyamatosan alkoholban és vízben telített CO2. A képződő CO2 folyamatosan szorítja ki a gőztérből a telített nedves gázt, így újabb adag víz és alkohol tud elpárologni. A távozó alkohol mennyisége a távozó CO2 menyiségének és a cefre alkoholtartalmának szorzatával arányos. A CO2 mennyisége még egy elméleti 100%-os alkoholtartalmú cefrénél is nagyságrendekkel meghaladja az alkoholét.
4/4 A kérdező kommentje:
Elég idős és értelmes vagyok ahhoz h ne fulladjak meg. Köszönöm a válaszokat
2016. dec. 3. 14:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!