Bornyitás nem sikerül?
Na igen, visszafelé fordítva kell dugni! :)
Amúgy ajánlom az ilyen típusú bontót:
2 akasztója van, így kevésbé feszül meg a dugó, optimálisabb az erőkar helyzete, könnyebb a nyitás.
(Illetve a sörbontó részét könnyebb 1 kézzel használni, bár ez neked nem annyira fontos)
A videóban láthatóan egy felbontott üveget bontanak fel még egyszer, hogy zökkenőmentes legyen, szóval ilyen könnyen nem fog menni, csak az elv miatt mutatom, ezért jó a 2 lépcsős bontó:
Útolsó: bár ha már visszadugjuk a dugót, valóban fordítva kell tenni, esetleg lefaragni, de nem tanácsos bort visszadugózni, meg kell inni, vagy párszáz forintért kapható szilikondugó - ez sem 100%os, de valamire jó.
Egy normális pincér nyitó, köznyelven drekó kb 1000-1500 forint, és egyáltalán nem kell kétlépcsős, az egylépcsős is megteszi a dolgát, én sokáig azzal dolgoztam, pedig naponta 5-10 bort nyitottam.
A dreko egy márkanév, és nem szinonímája a bontónak.
Egy "normális" bontó pedig 2 lépcsős.
Illetve olyan, ami a legjobb, legpraktikusabb, legstrapabíróbb.
30 évvel ezelőtt az 1 lépcsős dreko volt az.
De ez az idő már régen elmúlt, nem hogy nagyrészt már mindenki ilyet használ, gyakorlatilag évek óta kizárólag ilyeneket látok, mindenki lecserélte, hiszen nagyságrendekkel jobb.
Ja, én meg Tokaj-hegyalján dolgozom, csak a környékbeli pincészetekből van vagy 10 amibe rendszeresen járunk kitelepülni, plusz a saját egységünk felszolgálói...
szóval néhány száz bornyitóval összefutottam az utóbbi időben, de régi dreko egy sem volt köztük.
Ha már itt tartunk, a szilikon dugó semmivel nem jobb, mint a parafa!
Mivel (ha már vissza kell dugózni a bort)
akkor a bor szintje fölött lévő levegőnek az O2 tartalma teszi tönkre a bort.
Magát az üveget hiába zárjuk le, (légmentesen, akár parafával akár szilikonnak)
túl nagy felületen érintkezik túl sok levegővel.
Nincs különbség a két végeredmény között.
Ahol különbség van, az pl argon gázzal működő lezáró rendszer, ami kiszorítja az üvegből a levegőt az O2 tartalmával együtt, de nem lép reakcióba a borral.
Tisztelettel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!