Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Nagyapámtól kaptam bort, mit...

Nagyapámtól kaptam bort, mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Műanyag palackban van, tavaly is abba kaptam de az szénsavas és szar íze van. Azt mondják megromlott mert műanyagban tároltam. A mostani nem szénsavas, egész elviselhető az íze, rakjam át üveg palackba és hagyjam állni aztán ennyi a teendő?

2016. nov. 3. 12:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Borász apósom így szokta, de azt nem tudom miért, sose kérdeztem.

Ha műanyagban van a bor, összenyomja az üveget, kinyomva belőle a levegőt és úgy teszi el a hűtőbe, kamrába. Szóval ahogy én látom arra törekszik, hogy légmentesen tárolja.

2016. nov. 3. 12:47
 2/8 $$$$$ ***** válasza:
51%
Idd meg :) . A házibor nehezebben áll el.
2016. nov. 3. 12:56
 3/8 Phoney ***** válasza:
100%
Ha oxigénnel érintkezik, akkor gyorsan romlik. Vagy kinyomod a levegőt (illetve színig töltöd üvegbe) úgy, hogy ne maradjon benne buborék, vagy ha ez neked gazdaságos opció, akkor felszeszezed olcsó vodkával úgy, hogy biztosan legalább 15%-os legyen, és akkor eláll.
2016. nov. 3. 13:15
 4/8 A kérdező kommentje:
Azt mondta hogy 20fokos. Meg attoltottem most harom szörpös üvegbe és kb színültig van töltve kb 1-2centi levegő maradt, rácsavartam a kupakot és beraktam a spájzba
2016. nov. 3. 13:17
 5/8 $$$$$ ***** válasza:
Ha mindenképp el akarod tárolbi akkor fektetve tárold és úgy hogy az üveg szájánál ne legyen levegő .
2016. nov. 3. 13:36
 6/8 Phoney ***** válasza:
A „20 fokos házibor” csak azt jelenti, hogy annyi volt a must cukorfoka. Fejből nemtom, ebből hány alkoholfok várható, de ha teljesen szárazra erjedt, akkor talán 12-14.
2016. nov. 3. 14:06
 7/8 Phoney ***** válasza:
Az az 1-2 centi levegő simán megsavanyítja, ha sokáig tartogaod.
2016. nov. 3. 14:07
 8/8 anonim ***** válasza:
A műanyag palacktől semmi baja nem lesz.
2016. nov. 6. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!