Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Most erjedését akadályozni?

Most erjedését akadályozni?

Figyelt kérdés

Lehete-e? Ha igen akkor mivel, hogyan, és mennyi időre?

Nem csak a mai technológiák, hanem akár a régi (középkori, ókoriak) is érdekelnének.


Köszi



2016. okt. 21. 22:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Lefagyasztod. De a flakont sose töltsd tele, mert megrepedne.
2016. okt. 21. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:

Most nem, de mustot igen. :)


Régebben a befőttek tartósítására használt anyagokat használták erre a célra.

Én viszont nem rég nyírfacukrot használtam. Habár örültségnek tűnhet még megcukrozni a mustot, de valójában az már eleve olyan édes, hogy nem oszt vagy szoroz, viszont a nyírfacukornak nincs mellék íze, természetes és kiváló antibakteriális szer, vagyis nem fog beindulni az erjedési folyamat.

2016. okt. 22. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
26%
Most igen , de később nem.
2016. okt. 22. 06:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
Anyám minden évben palackokba tette a mustot,tetejére tett egy kevés szalicilt és kidunsztolta, mint a befőtteket. Még húsvétkor is ittunk édes mustot.
2016. okt. 22. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
53%
S nyírfacukros válasz jó nagy hülyeség. Hőkezeléssel(dunsztolás), ez a középkorban is működhetett, vagy fagyasztással. Utóbbi biztosabb.
2016. okt. 22. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 Mojjo ***** válasza:
Pasztőrizálás, kénezés.
2016. okt. 22. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 Mojjo ***** válasza:
A nyírfacukor annyiban működhet, hogy ha _brutálisan magas_ cukorkoncentrációt érünk el, valóban nem indul el az erjedés. De ez répacukorral is működik, vagy bármivel. Viszont tényleg sz@rrá kell cukrozni hozzá a mustot.
2016. okt. 22. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
A nyírfacukornak nem az a lényege, hogy cukor hanem az, hogy egy antibakteriális hatású anyag. Ezért nem használható kelesztett ételek készítéséhez. Ez az elv a lényege minden tartósításnak, hogy kiölik az erjedést okozó baktériumokat.
2016. okt. 22. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 Mojjo ***** válasza:
53%
@8: főleg, hogy a bort nem baktériumok erjesztik :)
2016. okt. 22. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:

Tök jó, hogy olyanok nyilatkoznak (negatívan), akiknek halvány fogalmuk sincs a nyírfacukorról.


[link]


"...A xylit(nyírfacukor) antibakteriális hatású, így nem alkalmas péksütemények, vagy bármilyen élesztővel készült ételek készítésre....."

2016. okt. 22. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!