Lefagyasztod. De a flakont sose töltsd tele, mert megrepedne.
2016. okt. 21. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
2/17 anonim válasza:
Most nem, de mustot igen. :)
Régebben a befőttek tartósítására használt anyagokat használták erre a célra.
Én viszont nem rég nyírfacukrot használtam. Habár örültségnek tűnhet még megcukrozni a mustot, de valójában az már eleve olyan édes, hogy nem oszt vagy szoroz, viszont a nyírfacukornak nincs mellék íze, természetes és kiváló antibakteriális szer, vagyis nem fog beindulni az erjedési folyamat.
2016. okt. 22. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
3/17 anonim válasza:
Most igen , de később nem.
2016. okt. 22. 06:03
Hasznos számodra ez a válasz?
4/17 anonim válasza:
Anyám minden évben palackokba tette a mustot,tetejére tett egy kevés szalicilt és kidunsztolta, mint a befőtteket. Még húsvétkor is ittunk édes mustot.
2016. okt. 22. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
5/17 anonim válasza:
S nyírfacukros válasz jó nagy hülyeség. Hőkezeléssel(dunsztolás), ez a középkorban is működhetett, vagy fagyasztással. Utóbbi biztosabb.
2016. okt. 22. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
6/17 Mojjo válasza:
Pasztőrizálás, kénezés.
2016. okt. 22. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
7/17 Mojjo válasza:
A nyírfacukor annyiban működhet, hogy ha _brutálisan magas_ cukorkoncentrációt érünk el, valóban nem indul el az erjedés. De ez répacukorral is működik, vagy bármivel. Viszont tényleg sz@rrá kell cukrozni hozzá a mustot.
2016. okt. 22. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
8/17 anonim válasza:
A nyírfacukornak nem az a lényege, hogy cukor hanem az, hogy egy antibakteriális hatású anyag. Ezért nem használható kelesztett ételek készítéséhez. Ez az elv a lényege minden tartósításnak, hogy kiölik az erjedést okozó baktériumokat.
2016. okt. 22. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
9/17 Mojjo válasza:
@8: főleg, hogy a bort nem baktériumok erjesztik :)
2016. okt. 22. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
10/17 anonim válasza:
Tök jó, hogy olyanok nyilatkoznak (negatívan), akiknek halvány fogalmuk sincs a nyírfacukorról.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!