Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen whisky-t ajánlotok?...

Milyen whisky-t ajánlotok? Bővebben lent

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek milyen whisky-t érdemes venni.Ízléstől függ, ezért megjegyzem nem energiaital és a többivel való pancsolásért kérdezem.Egyszer ittam bourbont (azt hiszem Jim Beam-et) és bejött.Ezen kívül előnyben részesítem a karakteres, füstös ízt.Mely whiskyket érdemes kóstolni?Ha lehet, árat is kérek.Továbbá: Johnnie Walkerből melyiket érdemes kipróbálni?(Nem kell említeni a Blue Label-t,mert drága nem biztos, hogy jó is).

2016. okt. 14. 20:23
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! :)
2016. okt. 14. 21:47
 12/17 anonim ***** válasza:
Én mondjuk 3 éve vettem a black Johnniet Intersparba, akkor is kiárusitv mert alapáron nem tudták eladni, tehát jó eséllyel már egy éve ott volt, tehát 2012-es készlet lehetett, az nekem határozottan ízlett, a piros viszont már akkoriban sem. Mostanában nem ittam johnnie-t de idén is vettem egy black labelt mert jutányos áron jutottam hozzá, de még nem kostoltam, szóval ezt nem tudom hogy milyen szinten romlott le, de azt én is olvastam hogy csökkentek az eladások.
2016. okt. 15. 14:53
 13/17 A kérdező kommentje:

Legyél olyan kedves és tarts beszámolót majd, hogy mit változott a Black Label! :)

2016. okt. 16. 14:22
 14/17 anonim válasza:

Koval.

Lehet kapni kis üvegeset is, szerintem próbáld ki. Nem egy füstös karakter, de nagyon különleges.

Ha lágyabb ízt keresel, akkor pedig 10 éves Glenfarclas. Nem füstös, pont az ellentétje, de ha a Blue Label már presztízs, javaslom kóstold meg, biztos átértékeled.

Mind a kettő remek ital, ideje lenne túllépni a marketing által eladott JW, JB vonaltól, azonos áron belül százszor jobb whiskyk is vannak.

2016. okt. 19. 13:31
 15/17 Phoney ***** válasza:

ma 13:31

Hány másik bourbönt ismersz a Koval áráért? Mert ezért az üvegenkénti 11-12-ért én még csak legalább ilyen jókat ittam. Az biztos, hogy érdekes, de jobbnak nem jobb (részemről inkább erőltetettebb), mint az árkategória többi bourbönje. A rozswhiskyjük meg olyan, hogy ennyiért sokkal inkább 1776 Rye vagy akár a Bulleit Rye. (Persze lehet, hogy csak nálunk adják ilyen drágán a Kovalt és az USÁ-ban amúgy sokkal jobb vétel.) A többi whiskyjük (millet, four grain, stb.) biztosan még szokatlanabb („különlegesebb”), de ettől még nem lesz jobb a többinél. Egy csomó ember a szokatlant keresi a drága italok között, mikor még a normálisból sem ismeri a jót.

Amúgy a Jim Beamek ár/értékével semmi baj nincsen (esetleg a Devil's Cutnál drágábbakkal, azokat nem ismerem), és a Johnnie is csak az elmúlt években csúszott le ilyen szempontból. 4-5 éve még csak a Blue Labelre volt igaz a Johnnie alapszériából, hogy gyenge vétel, de a Blue Labelnek megvan az a külön célcsoportja, akiknek tökéletes.

2016. okt. 19. 14:16
 16/17 A kérdező kommentje:
Különösebben nem érdekel a Blue Label, ezért is írtam.Bár, ha lenne alkalmam, megkóstolnám, de nem vennék egy üveggel.El kell mozdulni az agyon sztárolt whiskyktől?Pont ezért tettem fel a kérdést.
2016. okt. 19. 22:37
 17/17 anonim válasza:

Phoney-val nem veszekszem mert ő igazi szakértő itt. :) ( nem vicc, tényleg )

Az általam felsoroltakat kóstoltam, nekem ízlettek. Arra próbáltam csak rávilágítani hogy a JW-en túl is van élet és izgalmas italok.

2016. nov. 11. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!