Four Roses bourbon-ről mi a véleményetek?
Az alapkiadás erős közepes, de sajnos túl rég kóstoltam ahhoz, hogy az ár/érték arányáról érdemit mondjak. Úgy emlékszem, stílusban és színvonalban is a Jim Beam Choice (azaz a zöld címkés Jim) környékén jár, vagyis bourbönhöz mérten aránylag könnyed, tölgyesen száraz.
A Four Roses Single Barrelből viszont nemrég vettem, ez is nagyon jó, de csak akkor ajánlott, ha tudod, hogy milyen harapós egy 50%-os bourbon és kész is vagy úgy meginni, mert a vizezve eléggé szétesik az íze. Elég fűszeres, szinte mandulás aromájú, nem annyira vaníliás, mint a bourbon általában.
Hogy alapkiadás vagy nem, azzal nem sokra mész, mert ez nem határolja be az árát. A Woodford Reserve alapkiadása pl. 12 ezer...
Az alap Four Roses ára környékén szerintem erős még pl. a Jim Beam klasszikus szériája (Choice [zöld], Black [fekete], illetve a Rye [sárga] is – utóbbi nem bourbon, de nagyon hasonló), aztán az Old Grand Dad's, a Wild Turkey, vagy kicsit drágábban a Bulleit és Buffalo Trace.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!