Black Shepherd whisky-ről vélemények?
Figyelt kérdés
Nemrég ittam és szerintem borzasztó. Még kólával sem sikerült ihatóvá varázsolnom. Ez volt életem első whiskey-je. Lehetséges, hogy a whisky egyszerűen nem nekem való vagy csak ez a fajta ennyire hitvány és érdemesebb jobbakat megkóstolni? Ha igen, mondanátok példákat, milyet érdemes kezdőként kipróbálni.2016. máj. 15. 18:43
1/5 Phoney válasza:
A lehető legrosszabb kombinációba sikerült beleválasztanod, mert többnyire az ennyire olcsó skót whiskyk szoktak lenni a legborzasztóbb whiskyk. Ilyen árkategóriában eleve ne számíts jóra, de ennyiért jellemzően a kanadaiak és az amerikaiak is ihatóbbak. (Mármint nem tudom, mennyiért vetted, 3e Ft körül kéne lennie, de már az is rablás érte.)
Hasonló áron a Teacher's, Clarke's, Western Gold (utóbbi kettő az Aldi/Lidl sajátmárkása), de ha többet szánsz rá, akkor sokkal jobbak is vannak.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem én vettem, ajándékba kaptam. 10000 Ft a felső határ, az alatt gondoltam venni egy jobbat.
2016. máj. 15. 21:12
3/5 szaszaa11 válasza:
Akkor hajrá, chivas reagal, jameson, tullamore, johnie Black, ezek mind megérik az árukat, remek whiskyk.
4/5 Phoney válasza:
Ennyiért már elég jókat is lehet venni. Elsőnek jó választás pl. a Johnnie Walker Black Label, a Bushmills 10 éves, esetleg valamivel olcsóbban a Bushmills Black Bush, vagy ha valami könnyedebbet akarsz, akkor Crown Royal. Talán ezek azok 10 alatt, amik a legkevésbé megosztóak ízlés szempontjából. (A jobb boltokban mind a négyet lehet kapni 10 alatt.)
5/5 anonim válasza:
A Black Shepherd az egyik legrosszabb whisky. Én nem is tudom milyen whiskyt ittam először, de tudom hogy elsők közt a Black Velvet, Johnnie Red, Grant's, Jim Beam White, Ballantines Finest volt. Ezek se olyan fú de jó whiskyk de a Shepherdnél mind jobbak. Nekem kezdőként ezek sem igazán jöttek be. Nem is annyira az ízük miatt, hanem mert túl karcosak. Még talán a Grant's a legvállalhatóbb ezek közül. Ha neked a whisky ízével van bajod, akkor nem érdemes továbbra azzal próbálkoznod, de ha neked is csak a karcosságával, akkor kaphatsz olyat ami jó lehet. Jack Daniel's alap változata pl. ízre nem olyan karakteres, a korty egy részén vizesnek hat, de lágy, jobban csúszik, mint az előbb említett whiskyk és normális helyen 7000Ft/liter áron megkapod. Ami még jobb az a Johnnie Walker Black Label. Az is selymes, lágy, könnyen csúszik, de az íze is karakteres, nem "vizes" mint a Jack-nek. Ebből literest már 10 ezer alatt nem igazán kapsz, de 0.7-est 8000 alatt beszerezhetsz ha jól elkapod valahol. Ha a Johnnie black sem ízlik akkor nem nagyon érdemes többet whiskyvel próbálkoznod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!