Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A pálinkában van nem gyümölcsc...

A pálinkában van nem gyümölcscukor?

Figyelt kérdés
Nem kell hozzaadni az erjedeshez kristaly cukrot?
2016. szept. 26. 12:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
általában azért szoktak hozzáadni cukrot hogy több legyen.
2016. szept. 26. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
55%
Van de a cukor erjedesebol lesz az alkohol. Minel tobb a cukor annal magyarosabb a palinka.
2016. szept. 26. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
A pálinkában már semmilyen cukor nincs.
2016. szept. 26. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A pálinkatörvény szerint a valódi pálinkának hat feltételnek kell megfelelnie:


1 100%-ban gyümölcsből készült párlat, semmilyen adalékanyagot nem tartalmazhat (pl. mézet sem);

2 kizárólag Magyarországon termett és termelt nemes és vadgyümölcs, illetve szőlőtörköly és aszú-szőlőtörköly lehet az alapanyaga (az importgyümölcs nem felel meg a kívánalmaknak);

3 a gyümölcsöt, illetve törkölyt Magyarországon cefrézték, párolták, érlelték és palackozták;

4 minimum 37,5% v/v alkoholfokos legyen (maximális kikötés 86% v/v alatti kell legyen, vagyis lehet 50% feletti is);

5 neve kizárólag pálinka alakban írható (palinca és egyéb névalakok nem felelnek meg az előírásnak);

6 a pálinka nevet kizárólag Magyarország használhatja (valamint négy osztrák tartomány jogosult a „barackpálinka” név használatára).



Tehát a törvényes pálinkában nincs hozzáadott cukor. A Házi Pálinka meg ezért veszélyes, mert abban nincs kontroll.

2016. szept. 26. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

A palinka torvenynek nincs hatalya magyarorszagon kivul, igy barki hasznalhatja csak magyarorszagon nem adhat el palinka megnevezessel innivalot.


Amugy meg mindegy is mert normalis ember nem iszik palinkat.

2016. szept. 26. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A gyümölcscukor a kémiában a fruktóz.

Ez egy monoszacharid azaz egyszerű cukor.

A szacharóz (más néven répacukor, vagy nádcukor - vagy közönségesen ezt hívjuk kristálycukornak) ez egy diszacharid, amely 2 egyszerű cukorból áll. Egy fruktózból és egy glükózból épül fel.

A glükóz az is monoszacharid, magyarul ez a szőlőcukor. Ezzel működik a szervezetünk és főleg az agyunk. Ha a vércukorszintről beszélünk, akkor ezt a cukrot, a glükózt értjük alatta.

A gyümölcsökben többféle cukor is van, van fuktóz, de van glükóz és szacharóz is. Néha még plussz szacharózt is tesznek a cefrébe, hogy több alkohol képződjön a saccharomyces gombafajok okozta szeszes erjedés közben.

Amikor a cefrét először lepárolják, hogy a pálinkát kinyerjék belőle, akkor az alkohol és az íz és aroma-anyagok nagyrésze átdesztillál a párlatba - de mindenféle cukor, ami még a cefrében maradt, mert valami kezelési hiba miatt esetleg nem alakult át alkohollá - szóval ezek az esetleges cukrok a cefrében maradnak, ezek nem kerülnek át a pálinkába!


Esetleg az ágyas pálinkában lehet cukor, ami a belehelyezett gyümölcs aszalványokból kerül át a pálinkába. És mint már írtam, lehetséges, hogy az adott gyümölcsben nem kizárólag fruktóz van.

2016. szept. 26. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
A szőlőcukor gyümölcscukornak számít?
2016. szept. 26. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 a szőlőcukor az a glükóz másik neve, a gyümölcscukor pedig a fruktóz nevű anyagé, nem alkategória.
2016. szept. 26. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!