Mivel lehet csökkenteni a meggylikőr alkoholtartalmát, hogy ne menjen az aromája rovására?
Meggylevet csak akkor, ha tiszta meggylé. (A 12%-os gyümölcslét vagy a meggybefőtt levét inkább ne erőltesd.) Bármit is adsz hozzá, kell neki vagy egy hét, mire rendesen homogenizálódik az alkohollal és a cukorral, szóval inkább kicsit erősre hagyd, mert egy hét múlva lágyabb lesz. Az eredeti arányok alapján most valamivel 40% alkohol fölött lehet, szóval kezdetnek szerintem adj neki 3-4 deci folyadékot, aztán ha egy hét múlva még mindig erős, akkor megint ennyit.
ma 10:15
Nem vacakok, csak a jó minőségű gyümölcslikőr már rég kiment a divatból. Pont azért gyártanak vackokat, mert manapság úgyis csak koktélba (stb.) lesz. Házilag nagyon jó gyümölcslikőröket lehet csinálni, amik magukban is jók, ha az ember nem fél az édestől. (Meg persze boltban is lehet jókat venni, csak elég drágán.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!