Egy szülésért mennyi hálapénzt "illik" csúsztatni? És ha elmarad a "csúsztatás", az az ellátás minőségének rovására megy?
2 eset van: - van magándokid, aki értelemszerűen miattad megy be, és veled foglalkozik, a legtöbb mond egy "körülbelül ennyit szoktam kapni"-ettől nem igazán illik eltérni. Ha nem mond semmit, kb a rendelés 10x-ét várják. Itt több mint valószínű, hogy egy igen magas színvonalú ellátást kapsz.
- nincs magándokid, és az ügyeletesnél szülsz. Neki valószínűleg utólag csúsztatod oda a borítékot, így ő nem tudja hogy fog-e kapni, ügyeletestől függ, hogy milyen ellátást kapsz.
Én 18. hétig sztk-ba jártam terhesgondozásra, ügyeletesnél terveztem szülni. 2 dokinál voltam, egyik rosszabb volt mint a másik, elég volt. Utána a magándokim elkért minden előző vizsgálatot, és mondta hogy ja ez és ez is a baja (pl. nyilvánvaló vashiányra nem jöttek rá az első trimeszteres vérvételből-mert senki meg sem nézte, 2 perc alatt "kidobtak".)
" Nyilván egy roma várandós szegény, nem tud annyi hálapénzt adni vagy semennyit sem. Orvosok körében folyik rivalizáció a tehetősebb paciensekért?"
Ezt meg hogy érted?
Ha magánhoz jársz, TE választasz orvost, nem ő téged, így értelemszerűen nem tud válogatni. Fix díja van, fizeted.
Ha pedig ügyeletesnél szülsz, az azt jelenti, hogy 1 ügyeletes van, így ő se tud válogatni. Aki az ügyeleti idejében érkezik és nincs orvosa, az nála landol.
Egy cigány (nem a roma az elfogadott jelző) páciens pedig ugyanúgy lehet "pénzes".
Valahol nyilvánvaló, hogy ha a magándokidat megkéred, hogy vezesse le a szülést, akkor azért pénzt vár. Nem fog a két szép szemedért a szabadidejében bemenni és dolgozni.
Ha meg nem magándoki, akkor nem vár érte pénzt szerintem.
Ez a romázás meg nevetséges.
Az én orvosom nagyon neves,nagyon jó doki,ahol lakunk tényleg a legjobb,és ez meglátszott már akkor mikor bementem a kórházba,amint meg tudták,hogy ki az orvosom,rögtön mindenki kedves és segítőkész volt.Drága a magánrendelés mert 10 ezer egy alkalom,első alkalommal rákszűrés is volt,akkor 15. Tarifát szülésre nem kérdeztem,nem is mondott,igen csalódtam volna benne ha mond,nekem ez nem korrekt,így annyit adtam amennyit gondoltam,ez egyébként 80 ezer volt.
Anyukák között mikor ezt beszéltük volt olyan,aki 30-at adott,szintén elég neves dokija volt,azt mondta ennyi van,kész.És minden nap bement hozzá a dokija,megkérdezte,hogy van,ilyenek.Szóval az emberség nem pénzfüggő legnagyobb esetben,van akit a sok pénz ellenére is leszarnak,más meg nem fizet és normális ellátást kap.Gáz akkor van,ha nem fizetős,hanem ügyeletben szül,és akkora bunkó ellátást kap,meg nem törődnek vele,hogy megfogadja,hogy soha nem szül többet (barátnőm járt így,rémálomként élte meg) azért nem mindegy.
Miért lenne egy roma várandós szegény? ???Roma vagyok, felsőfokú szakkepesitesem van, van fogadott orvosom,elég sok pénzt kért a szülésért
Már mindent megvettünk a babának, mindenből a legdrágábbat.Egyébként második gyerek,az elsőnek is mindene meg van.
Annyira bírom az ilyen kèrdéseket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!