Miért érzem úgy, hogy kifordul a belem a whisk (e) ytől?
Azt előre leszögezem, hogy a "whisk(e)y alatt csak két faját értek, mert még nem kóstoltam többet, és most lehet mondai, hogy "akkor minek teszem fel a kérdést". Na mindegy.
A lényeg az, hogy tavaly nyáron töltöttem a 16-ot, egyébként fiú vagyok, és akkor ittam először, megkínáltak üvegből Jim Beammel, és oké, alkohol, meg minden, de elég jól csúszott. Annyira nem volt rossz. Aztán még volt pár buli, és azt vettem észre, hogy egyre rosszabbul csúszik. Pár buli elteltével megvolt az első hányás. Nem volt vészes, utána folytattuk tovább a bulit, csak aminek ki kellett jönni, az kijött, és az volt a baj, hogy a whiskyt éreztem a legjobban, az jött fel, és azóta ha megszagolom a whiskyt, akkor majdnem kifordul a belem, a szemem is felakad még a szagától is. Próbálkoztam még Jack Daniel's-el is, buliban kóstoltam, és próbálam ízlelgetni, de az is majdnem kijött. És nem azért jön ki, mert részeg vagyok. Akkor is majdnem hányok tőle, ha full józanon elém rakják. A kocsmáros előttem bontotta ki a Jack Daniel's-t, kiöntötte, és adta is ide, szóval tényleg az volt. Egyébként ez az undorodás a rossz élményre vezethető vissza, amikor visszajött, és éreztem azt a whiskys, savas, szutyok ízt.
Most 17 vagyok. Nagyon ritkán bulizunk, tényleg nem iszunk szinte semmit. Az első bulin egy kis taknyos voltam még, és annyit megbírtunk inni fejenként, és ráadásul olyan jól éreztem magam, hogy amikor hazamentem, beestem az ágyba, még ott is énekeltem. Most meg rossz a hangulat, a társaság, még az energiaital se csúszik úgy, mint tavaly.
Na de visszatérve a whiskyhez, hogyan lehet azt megszeretni? Mert kifinomult vagyok ilyen téren, szóval mindent, amit csinálok, annak szeretem megadni a módját, mindent úgy szeretek fogyasztani, ahogy elő van írva. Gondolkoztam azon, hogy ha nem buliban innám kapkodva, húzóra, hanem valami tényleg normális whiskyt vennék, és itthon nekiülve, a legnagyobb átérzéssel innám, akkor megízlene. De csak azért mernék adni neki egy esélyt, mert csak Jim Beamet és Jack Daniel's ittam még, semmi mást. Hát a Jim Beam komolyan jobban ízlett, de egyikben sincs semmi karakter, csak a tömény alkohol, és akkor igyad. Volt egy buli, amikor a Jack Daniel's-ben éreztem valami édeskés ízt, és még jól is esett, ahogy elkortyolgattam, és azóta mindig azért veszek, hogy hátha visszajön az az érzés, de nem sikerül visszahoznom. A kérdés most az, hogy milyennel érdemes próbálkozni, ami azért már jó ár/érték arányú. De még azért lassítsunk, a kérdésem először az, hogy ezek után merjek venni egyet?
Ennyit írni arról, hogy nem szereted a whiskyt...
Pláne azok után, hogy berúgtál, és rókáztál tőle, min csodálkozol? A 11. születésnapomon zabáltam túl magam citromtortával, egész éjjel rókáztam, azóta sem tudom megenni, oszt jóvan. Pedig már sokszor 11 is elmúltam.
Próbálj meg sligovicától berúgni, hátha az jobb lesz.
Köszi a válaszokat!
Utolsó: Miért lennék az? Mi a kib.aszott kurv.a anyámat csináljak, ugorjam át a tinikoromat, mert aki tini, az dö.göljön meg? Vagy kinek képzeled te magad? Neked életed se volt szerintem, ha buliba eljutottál, akkor is megálltál a sarkon, és ölbe tett kézzel szívtad a cigifüstöt, amit melletted fújtak? Vagy mi? És nehogy azt hidd, hogy én abból a pávás, ájfonos ku.rva ist.enből származok, mert nem. A legszerényebb köreimmel elmentünk szórakozni, és volt egy-két rossz élmény, de attól még kifinomult ember vagyok. Csak néha fel kell szabadulni. Nem abból a legalja újgazdag redvából származom. Nem tömik tele a zsebem anyámék minden bulikor, és mondok valamit, 2 havonta egyszer eljutok egy buliba, és nem azért megyek, mert én ilyen jó vagyok. Nincs mire felvágnom, most még telefonom sincs, mert az is tönkrement, ami volt.
De mondhatom az ilyen megkeseredett gyászkeseredésnek, mint a te fajtád.
És néha ki kell osztani azokat, akik nem ismernek, mondjuk téged. Amúgy én is utálom a korosztályom 90%-át, akik azt sem tudják, mi a különbség pia és pia között, azt sem tudják, hogy egy ital honnan származik, csak ők menők, és akkor whisk(e)y-t isznak. Meg Abszint, na hát az nagy kedvencem, amikor a csávó meséli, hogy ő a legerősebbet, a fekete abszintot issza, ami amúgy létezik, csak Magyarországon alig kapsz igazi Abszintot.
Amúgy valamennyire igazad van, el lehet ásni a 90%-ot. De attól, hogy kicsit túlöntöttem magam, és volt egy "eseményem", attól még foglalkoztat a téma, és megtanulhatom szeretni akár a whisk(e)y-t is. A Cognacot még sosem kóstoltam, de karácsonyra akarok venni egy jót.
Igen, kifinomult. De ez csak akkor érvényes, hogy ha velem is olyanok, és normális, nyugodt társaságba kerülök, akár ezen az oldalon is. Tudok állat lenni, például az előző sorokban az voltam, mert te is egy köcs.ög vagy, ennyi. 4 szóban leírtál engem, közben azt sem tudod ki vagyok. Akkor te ki a fa.sz is vagy ebben az életben? Egy 26 éves, akit kiközösítettek az egyetemi bulikról, akinek nem volt tinikora, vagy egy 20 év körüli tetkós állat, aki legszívesebben rommá verné a tőle soványabbakat, és más stílust kedvelőket?
Volt már dolgom mindkettővel, és mielőtt még úgy tűnne, hogy ellent mondok magamnak azzal, hogy én is leírtalak, tisztázzuk, hogy én ezt kérdezem, nem kijelentem.
Szóval...mesélj magadról egy kicsit.
"megkeseredett gyászkeseredés" (XD)
Ezt nem tudom, mi, ne kérdezd, csak ideges voltam, írtam, és ennyi.
Meg az, hogy "hitvány tinimajom". Ez egyébként mi? Magyarázd már el, mert ez sem tiszta. Ez teljesen olyan, mint ha valaki kamasz, akkor az kösse fel magát. Amúgy legszívesebben én is felkötném magam azok miatt, akiket látok a korosztályomban.
De én legalább nem tagadtam, hogy egyszer jól berúgtam, aztán kijött minden (na azóta már józanon is). Ennyi.
Kíváncsi vagyok, hogy hány 13 éves van Magyarországon, aki már 12 évesen berúgott, és még most is minden héten űzi.
Az előző sorokról pedig annyit, hogy azon nem fogok változtatni, ha valakit ki kell osztani, akkor káromkodok, de nagyon, és hajlamos vagyok olyat tenni, amit rá egy percre képes vagyok megbánni. Senki sem tökéletes, én pont ilyen vagyok, hogy előbb cselekszem, aztán gondolkodom. Még nem vagyok elég komoly, de ha már a komolyságnál tartunk, hallottam olyat is, hogy a jó italokhoz meg kell érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!