Házi almabor készítésénél lehet a megadott mennyiségű vízből többet használni?
Többször készítettem már házibort az alábbi receptel...
1kg alma
1kg cukor
5l víz
ezzel csak annyi a problémám hogy nem szeretem ilyen erősen a bort,ráadásul másnap gyakran megfájdul tőle a fejem...úgyhogy gyengébb bort szeretnék készíteni,ezért arra gondoltam,hogy 5 liter víz helyett 7-et teszek bele...így is elfogadható lesz a borom?
kiforr tökéletesen?
(meggybornál is ugyanezt csinálnám ha lehet)
előre köszönöm...
1 kg almának valami 80 g saját cukra van, ehhez Te hozzáadsz 1000 g kristálycukrot. Szerinted almabor az, ami 90+%-ban répacukorból erjedt? Nem, de cserébe fájni fog tőle a fejed. Egyébként ilyen össztétellel (tápanyaghiány, savhiány) valszeg nem is lett túl magas alkoholtatalmú, csak csípős és büdös, amitől persze „erősnek” tűnik, és a fejfájást is megbízhatóbban adja.
A gyümölcsbor nem instant leves, nem lehet pársoros receptek alapján rendesen megcsinálni. Ha nem tudod mit csinálsz, rossz lesz az íze és a másnapja is. Érdemes előbb elolvasni, hogyan készül az almabor:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!