Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi olyan jó a sörben?

Mi olyan jó a sörben?

Figyelt kérdés
Sohasem tudtam ezt megérteni. Haverjaim, apám, nagyapám is odavan a sörért, meg általában minden férfi. Szerintem meg csak egy keserű, béna ital.
2010. ápr. 17. 18:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
én se szeretem , töményet már annál inkább :D
2010. ápr. 17. 19:13
 2/12 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést már feltették :

Mi a jó a sör ízében amikor olyan keserű?

A kérdés kiírásának időpontja: 2009-01-06 15:30

12 válasz közül csemegézhetsz.

2010. ápr. 17. 19:18
 3/12 anonim válasza:
33%
Nem kell mindenkinek ugyanazt szeretni. A sörben az a jó, hogy kesernyés, szénsavas, jó esetben hideg és kellemesen ellazít. Egy művészeti remek:D (pedig nő vagyok)
2010. ápr. 17. 19:22
 4/12 Phoney ***** válasza:

Szerintem nagyon ritka az olyan ember, aki tényleg az összes fajta sört utálja (utálná).

Amelyikről te beszélsz (keserűsavanyűmittomén), hát egyes emberek nyilván kevésbé érzékenyek a keserűre:P

2010. ápr. 17. 20:05
 5/12 anonim ***** válasza:

A keserű íze miatt kellemes de főleg nyáron a melegben egy hideg sör, verhetetlen. :)

Finom a habja is, de én elfogult vagyok mert kezdő alkoholista vagyok. Egyébként mostanában bort iszom mert a sör felfújta a hasam.

2010. ápr. 18. 14:43
 6/12 anonim ***** válasza:
Én sem szeretem. De ha zavar, hogy nem tudsz velük sörözni próbáld ki, hogy 2 deci sörhöz 3 deci szénsavas málnalevet töltesz. Így nagyon jó íze van.
2010. ápr. 18. 15:52
 7/12 anonim válasza:

Kezdő alkoholistaként nekem is savanykás volt, és ez ragadott meg. De idő után, kezdtem felnőni és számomra egyre édesebb lett. Hideg, szénsavas sör. Ez olyan mint a kóla. Annyi retek dolog van benne, de mégis szeretik. Nem lehet megmagyarázni. Egyszerűen mert ízlik. :)

Mert ez SÖR :)

2010. ápr. 18. 22:58
 8/12 anonim ***** válasza:
Én csak a citromos gössert szeretem.
2010. ápr. 20. 20:14
 9/12 Phoney ***** válasza:

A sörben két dolog lehet jó.

Lehet jó azért, amiért minden üdítőital. (Ezt remélem nem kell magyarázni:)

Vagy lehet jó azért, amiért egy komolyabb bor, vagy abszint (mármint nem a 70 fokon magában legurított tiniszesz:D), azaz a szépen összerakott ízvilága miatt. Egyáltalán nem minden sör keserű, csak errefelé ez az elterjedt.

2010. ápr. 21. 08:48
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Na én is így voltam ezzel régen, nem szerettem a sört, pedig már más alkoholos italokat fogyasztottam. Mindig keserűnek éreztem, egy ideig nem is próbálkoztam vele. Aztán érettségi környékén párszor társaságban én is sört ittam mint a többiek, igaz még mindig nehezen nyomtam le, párszor meg igen szomjasan ittam sört, így akkor jól esett. Végül hozzászoktam, és azóta egyáltalán nem érzem keserűnek, amúgy is utálom a keserű ízt, a sört viszont nagyon szeretem.

Amúgy a búzasörök meg egyáltalán nem is keserűek alapból sem, inkább édesek, van amelyik kicsit savanyú.

Szerintem azok a sörök, amelyekkel először érdemes próbálkozni:

Heineken(sokak szerint nem is sör, hanem party ital), Kozel(kenyeres íze van)

Amikkel nem szabad kezdeni, mert a keserűbb sörök közé tartoznak, de később ezek is jók lesznek:

Soproni 1895, Zlaty Blazant, barna sörök, ale sörök(ezeket inkább később se, lóhúgy...)

Amúgy a sörről már sokakkal beszélgettem, tipikusan olyan ital ami az emberek 95%-ának elsőre nem ízlik, csak sokadszorra, de utána már nagyon. Barátnőm kivétel ez alól, mikor 3 éves volt egy majálison baromi szomjas volt és beleivott a szülei sörébe, talán emiatt jóval később már alapból szerette :-)

Aki meg végképp nem szereti a sört, azoknak ajánlom a Radlereket, ezek közül itthon leginkább a Gösser Citromot, de németeknél sokféle kapható. Ami még társaságban helyettesítheti a sört, az az almabor(cider), mert alkoholfoka hasonló, csakhogy itthon nem lehet elérhető áron kapni, tesco-ban egy 0.33-as Gaymers 400 Ft...

2010. ápr. 21. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!