Meggybort készítésben jártasok vannak itt?
Telefonos segítség alapján eljutottam odáig, hogy a felforrt meggybefőttből bor készüljön, de nem volt elég édes, így a telefonos segítségem még cukrot javasolt bele... ezzel nincs is gond hanem a telefonos segítésem hol ezt mondja, hol azt.... így itt kérdezném meg:
- ilyenkor megint kell várni még 3 hetet hogy "megérjen" a bor? (Már legalább 1,5 hete nem pezseg.)
- az elkészült bort kell szűrés után még levegőztetni?
- ha igen, meddig?
- műanyagban vagy csak üvegben tárolható az elkészült bor?
Van itt egy kis félreértés. A meggybor mustból (frissen préselt meggyléből) készül, általában több-kevsebb cukorral kiegészítve. A befőtt leve viszont csak cukros víz, amiben meggyet főztek. Nem lehet belőle értelmes italt erjeszteni.
Levegőztetni erjesztett italt nem szabad erjedés után, mivel akkor rövid távon megromlik. (Ha a palackban oxigén van, akkor szintén nem tartható el.)
Most néztem egy honlapon, 5 kg meggyhez , 4 liter vizet írnak (és literenként 28 dkg cukrot), tehát ami hibádzik a "dologban", az a késhegynyi nátriumbenzonát, amit a befőttek tetejére szokás tenni.
Plusz elég bor illatú és ízű a nedű... tehát nem buktam akkorát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!