Ki hallott már az Újházyfröccsről?
Ugyanahhoz az Újházyhoz fűződik, mint a húsleves. A fröccs itt savanyú káposztaléből és fehérborból áll. Arányok nem maradtak fenn.
Én még nem próbáltam,de szerintem egy szepsy féle úrágya furmintot, vagy valami hasonlót demetertől rá fogok szánni a kisérletezésre. :) Peky voltam
Ez a fröccs az amit mindenki ismer,de senki sem iszik.
Kovászosuborka lé és jóféle olaszrizling keveréke egy a kettő arányban.
Hát csak kisérletezgess vele.
Engem megint meg fogtok kövezni, de én szoktam inni. Ahogy kovi ubi lét is. Csak feldobom egy kis orizlinggel. Éppen ami van a hűtőben. Most egy szentgyörgyhegyi van névtelen pincéből, de fincsi. Önmagában is, fröccsnek is, újházinak is.
Ahogy a koviui léből sem lehet sokat meginni úgy ebből sem nagyon. 3-dl koviubilétől eléggé elindul a centrifúga a gyomorban.
Aki szereti a koviubi levet vagy a káposztalevet magában, annak ez is érdekes lesz, talán meg is kedveli. De valóban ritkán szokták inni. Egy jó bográcsos pincepörihez szerintem pont illik.
Ha a koviubi levét önmagában sem birod, akkor ezt hanyagold.
De mondom, a köveket már dobják felém, pedig még el sem küldtem a megjegyzést.
Megmondtam mivel iszom.
3000 forintot meg nem adok ki feher borèrt, amit fröccsbe szànok. :) koszi a lepontot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!