Milyen whiskey-t vegyek a párom szülinapjára?
Na ha en jack single barrel (ami messze nem a kedvenc whiskym) utan egy jamesont kapnék, nos mem nagyon orulnek. Meg a kerdezo 20-25000 arkategoriaban kerdezett, a jameson meg 5000. Kiveve persze a tobb eves variaciok, de azok helyett egy single malt boven jobb vetel.
En egy 18 eves glenfiddichet ajanlanek, esetleg egy zold johnnie walkert.
Köszönöm. Ezek szerint a whisky leírásán is látszik, mennyire nem értek hozzá :)
Zöld címkés?
Én a Platinumon gondolkodtam.
Az is jó lehet?
Ha ugyanannál a stílusnál akarsz maradni, mint a Jack Daniel's, akkor Tennessee whiskyből egyetlen másik márkát lehet itthon kapni, ez a George Dickel No. 12 (valami 20 ezer forint a whiskynet.hu-n).
Azt mondjuk hozzátenném, hogy akinek a prémium whiskys tapasztalata egy üveg Jack D. Single Barrel-ben merül ki, annak merő pénzkidobás 20 ezres whiskyt venni, és a George Dickel eleve nem is feltétlenül ér ennyit, de erre mondhatjuk, hogy biztosan ízleni fog neki. Nem túl távoli stílusban esetleg meg merném venni a lényegesen olcsóbb Wild Turkey Rare Breed-et, csak ennél figyelni kell, hogy 54%-os, szóval a pohárban megfelelően fel kell hígítani vízzel vagy jéggel.
Ha mersz kicsit más stílus felé menni, és elég, hogy hasonlóan barátságos, könnyen iható a whisky, akkor 10-20 ezer között tökéletes választás a Johnnie Walker Green Label (a Platinum elég jellegtelen), a Bushmills 16, vagy akár a Glenlivet vagy Glenfiddich hasonlóan árazott kiadásai. Ezekkel aránylag nehéz mellélőni, arra talalták ki őket, hogy senki ízlését ne sértsék, de nem olyan ízűek, mint a Jack Daniel's.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Ezekről esetleg van valami vélemény?
Timorous Beastie
Rock Oyster Cask Strength
A whiskynet.hu-n nézegettem őket és a vélemények alapján jónak gondolom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!