Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért nem ég az első főzésnél...

Miért nem ég az első főzésnél a párlat? Nincsen foka?

Figyelt kérdés
2016. júl. 2. 10:14
 1/1 Phoney ***** válasza:
100%

Az alkohol szobahőmérsékleten csak kb. 65% körül lesz önmagában is gyúlékony, persze felmelegítve (pl. forró üstre csorgatva) a sokkal gyengébb szesz is meggyullad.


Az első főzésnél csak az a cél, hogy minden alkoholt kifőzz a cefréből, nem kell erősnek lennie. Ha 25%-nál erősebb lett, akkor finomítás előtt vissza is kell hígítani, különben nehéz lesz a párlatelválasztás.

2016. júl. 2. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!