Diólikőrhöz a zöld diót június végén már késő leszedni?
Figyelt kérdés
Picit nehéz már kettévágni és a belseje sem kocsonyás. Ilyen dióból lehet még jó likőrt csinálni? Illetve vegyes pálinkát is lehet használni az elkészítéséhez?2016. jún. 29. 10:56
2/2 anonim válasza:
Pont az idén én is próbálkozom, és bár nem tudom a választ, amit tapasztaltam leírom:
Én a viharokban levert diót használtam fel, és volt benne vegyesen kisebb-nagyobb. De mondjuk ilyen kemény még akkor nem. Épp ellenkezőleg, inkább olyan, amit túl picinek gondoltam...
Különválogatva raktam üvegekbe. Egyikbe a kicsiket, másikba a nagyobb és érettebb szemeket. Azt látom, hogy a nagyobbon a pálinka sárgás-barnás színű és átlátszó, a kisebb szeműn pedig mély sötét zöld, mint a méreg...
Hát nem tudom melyik a jó... :)
Ja és nekem egyik sem volt kocsonyás, inkább folyós volt a közepe, átlátszó folyadék folyt ki szeleteléskor.
(Vegyes pálinka jó hozzá...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!