Hogyan készíthetünk zöld dióból, pálinkát vagy likőrt?
Diópálinka nincs, de ha szerzel tiszta alkoholt, amibe megáztatod a diót, akkor hasonlót iszol, mint ami a boltok polcain van.
Diópálinka azért nem létezik, mert ha lecefrézed, nincs neki szinte semmi cukortartalma. Ahhoz, hogy alkohol jöjjön a lepárlódból, úgy a cefrébe cukrot kell tenni. A jog szerint, amibe hozzáadott cukor van, az nem viselheti a pálinka nevet.
Másik megoldás:
cukor+ledarált dió+sűrített paradicsom+élesztő
Ez egy átlagos cukorcefre receptje, a pontos arányok ha érdekelnek, jelezd. Nem szeretek feleslegesen írni, se beszélni.
Nem érdemes cukorcefrébe tenni. Cukorszegény alapanyagokhoz a geistolás való, vagyis előre lefinomított alkohollal érdemes újra lefőzni. Ekkor nem köti a kezedet a cefre elő-és utópárlata, így sokkal gazdagabban tudod átfőzni a dió aromáit. A közkeletű tévhittel ellentétben a cukorból egyáltalán nem semleges alkohol erjed, mivel minden erjedésnek velejárója a kongenerképződés.
Mondjuk szerintem a diógeist nehezen érhet utol egy jól megcsinált diólikőrt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!